Over ons

Morgen is het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Deze landelijke studentenorganisatie stimuleert studenten om te kiezen voor een duurzame levensstijl, studie en carrière. Morgen werkt samen met lidorganisaties in diverse studentensteden. Met studenten uit heel Nederland werken we aan het informeren van andere studenten rondom duurzaamheid en het organiseren van projecten op dit gebied. Daarnaast zet Morgen zich in voor een meer duurzaam onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering op zowel universiteiten als hogescholen.

Morgen gebruikt in haar activiteiten de duurzaamheidsdefinitie uit Our Common Future (ook bekend als het Brundtland rapport): “Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie zonder de behoeften voor toekomstige generaties in gevaar te brengen.”

Morgen zet zich met deze missie en visie in voor de onderstaande Sustainable Development Goals
SDG 4 studenten voor morgen
SDG 13 studenten voor morgen
SDG 17 studenten voor morgen

 

Wil je in één oogopslag zien waar onze organisatie voor staat en hoe wij in elkaar zitten? Bekijk de factsheet!

Het dagelijkse bestuur van Morgen bestaat uit een team jonge, enthousiaste en duurzame studenten. Het bestuur wisselt elk jaar op 1 juli en heeft de verantwoordelijkheid voor alles wat er binnen Morgen gebeurt: projecten, financiën, ondersteuning van lidorganisaties, enzovoorts. Verder is het bestuur het gezicht van Morgen en proberen zij Morgen zo goed mogelijk op de kaart te zetten.

Morgen wordt in het bestuursjaar 2017-2018 gerund door een bestuur van zes enthousiaste studenten:

Britte Rijk | Voorzitter | Pre-masterstudent Environment & Society Studies | Utrecht 
                            voorzitter@studentenvoormorgen.nl
Marlies Meindertsma | Secretaris | Bachelorstudent International and European Law | Den Haag
                            secretaris@studentenvoormorgen.nl
Sheline Kap | Penningmeester | Bachelorstudent Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie  | Leiden
                            penningmeester@studentenvoormorgen.nl
Shanice Campbell | Bestuurslid Hoger Onderwijs | Masterstudent Communication, Health and Life Sciences | Wageningen
                            onderwijs@studentenvoormorgen.nl
Lieke Smets | Bestuurslid PR | Tussenjaar | Utrecht

                            pr@studentenvoormorgen.nl
Cathelijne Stikkers | Bestuurslid Studentennetwerk | Masterstudent Industrial Ecology | Delft
                            studentennetwerk@studentenvoormorgen.nl
bestuursfoto studenten voor morgen bestuur 18 19

Britte Rijk | Voorzitter

Mijn naam is Britte Rijk en ik ben dit jaar voorzitter van Studenten voor Morgen. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mijn passie voor duurzaamheid op deze manier ook een praktische insteek te geven. Hiernaast ga ik dit jaar namelijk een pre-master Environment & Society Studies volgen in Nijmegen. Zo ben ik mij beetje voor beetje aan het ontwikkelen tot een echt duurzaamheidsgekkie. 

Dit jaar hoop ik veel te leren, maar ook dingen te bereiken. Zo wil ik ervoor zorgen dat duurzaamheid een integraal onderdeel wordt gemaakt van elke opleiding en dat studenten in gaan zien dat zij de sleutel zijn voor een duurzame toekomst. Dit zijn misschien grote ambities, maar ook de kleine stapjes dragen bij aan een duurzame transitie.

Naast duurzaamheid heb ik ook nog andere interesses. Ik houd van sporten, zoals volleyballen, voetballen en windsurfen. Ook houd ik van mooie zomerdagen en terrasjes pakken met vrienden. Ik heb super veel zin in dit jaar en kijk ernaar uit om mijn interesse voor duurzaamheid en terrasjes te delen met deze top meiden!

britte rijk voorzitter morgen chair
marlies meindertsma secretaris morgen

Marlies Meindertsma | Secretaris

Ik ben Marlies Meindertsma en komend jaar de secretaris van Studenten voor Morgen. Op dit moment volg ik de bachelor International and European Law aan de Haagse Hogeschool. In mijn studie ben ik erg gestructureerd, georganiseerd en in aanraking gekomen met meerdere culturen. Dit heeft mij een openheid en andere handige vaardigheden gegeven die ik ten volste wil inzetten voor alle lid-organisaties van Morgen en voor Morgen komend jaar.

Dat de aarde een algemeen goed is van iedereen en niet van maar een paar mensen heb ik al snel doorgekregen. Vanaf het moment dat ik me realiseerde dat het niet goed ging met hetgeen waar wij allemaal van leven, ben ik opzoek gegaan naar manieren om zelf hier zoveel mogelijk aan te doen.  Zo ben ik ook bij Morgen terecht gekomen en ik streef er naar om dit jaar ook andere mensen vanuit mijn functie te kunnen activeren om ook duurzaam te gaan leven. Dat hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn en alle beetjes helpen! En als je al begint als student, en begint bij studenten, zal duurzaamheid sneller de norm worden dan we denken.

Sheline Kap | Penningmeester

Mijn naam is Sheline Kap en vanaf juli zal ik de bestuursfunctie van penningmeester vervullen. Ik ben 21 jaar en ik ben bezig met het afronden van de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Leiden. Afgelopen jaar ben ik actief geweest bij Centre for Sustainability als lid van het studentenbestuur, waarmee ik meerdere activiteiten heb georganiseerd zoals bijvoorbeeld de Master Thesis Market. Ik heb mij bij deze organisatie veel beziggehouden met circulaire economie en interdisciplinaire samenwerkingen omtrent duurzame vraagstukken. Hiernaast ben ik ook nog actief bij mijn studievereniging Itiwana en lid van een grote gezelligheidsvereniging in Leiden. In mijn vrije tijd kan ik genieten van films, muziekconcerten, theatervoorstellingen en als ik er tijd voor kan maken doe ik graag aan hardlopen. Ook doe ik graag een drankje met mijn vrienden elke donderdagavond.

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds populairder geworden; bedrijven en onderwijsinstellingen denken veel meer na over duurzame opties, waaronder meer vegetarische opties bij de universiteitscafé’s. Ondanks deze vooruitgang denk ik dat we nog veel verder moeten gaan dan dat, dat we meer moeten gaan focussen op lange termijn oplossingen en effectieve samenwerkingen. Ik denk dat Morgen hieraan kan bijdragen en dat Morgen op een nationaal niveau meer duurzame idealen kan realiseren. Als penningmeester zal ik niet alleen mij storten op de financiën van Morgen, maar ik zal ook samen met bestuursgenoten verschillende evenementen organiseren en mij bezighouden met acquisitie. Samen met vijf andere meiden hoop ik zowel duurzaamheid als Morgen meer op de kaart te zetten in heel Nederland.

sheline kap treasurer penningsmeester morgen
shanice campbell hoger onderwijs bestuurslid morgen

Shanice Campbell | Hoger onderwijs 

Mijn naam is Shanice Campbell, 23 jaar oud en dit jaar zal ik de functie van bestuurslid Hoger Onderwijs op me nemen. Ik hou ontzettend van (verre) reizen naar plekken waar de aarde onaangeraakt lijkt te zijn door de menselijke soort. Tijdens deze reizen ben ik een hoop verschillende soorten manieren tegengekomen waarop duurzaamheid al dan niet verweven is in de samenleving. Hier is mijn passie voor duurzaamheid dan ook gegroeid.

Daarnaast is het onderwijs een terugkerende pilaar in al mijn bezigheden: ik heb voor de klas gestaan met educatieve onderwijsprojecten, houd mij daarnaast bezig als bijlesdocente en examentrainer, en ik ben peer educator om in de klas het gesprek aan te gaan met leerlingen/studenten over controversiële onderwerpen. Om echt verandering te kunnen realiseren, is het onderwijs een goed startpunt. Zo ook voor duurzaamheid.

Het leven heeft iets puurs; contrasterend heeft de mens een mate van intelligentie waar van verwacht mag worden dat zij zich hard maakt voor moeder aarde en haar puurheid. Dit is dan ook de drive waarmee ik aankomend jaar inga als bestuurslid Hoger Onderwijs bij Morgen.

Wanneer ik niet bezig ben met mijn poging de wereld waar mogelijk een beetje beter te maken, hou ik me graag bezig met persoonlijke ontwikkeling, lezen, koken, talen leren, nieuwe hobby’s uitproberen en mezelf onderdompelen in vreemde culturen.

Lieke Smets | Public relations

Mijn naam is Lieke Smets, ik ben 21 jaar en sinds 1 juli bestuurslid PR bij Morgen. Mijn interesse in duurzaamheid is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Sowieso heb ik mij altijd al bekommerd over de aarde en hoe wij daar met z’n allen zorg voor dragen.

Duurzaamheid is voor mij heel vanzelfsprekend en ik ben altijd op zoek naar manieren om te verduurzamen. Ik kijk er daarom naar uit om duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij studenten en een duurzame transitie te bewerkstelligen in het onderwijs. Ik denk dat studenten echt in staat zijn om van duurzaamheid de status quo te maken. Ook kan ik niet wachten mij samen met de andere bestuursleden in te zetten voor de groei van Morgen. In mijn vrije tijd volleybal ik en kook en lees ik graag.

lieke smets bestuurslid pr public relations morgen

Cathelijne Stikkers | Studentennetwerk

Ik ben Cathelijne Stikkers en binnen Morgen ben ik verantwoordelijk voor het Studentennetwerk. Momenteel ben ik mijn Master Industrial Ecology aan het afronden. Mijn interesse voor duurzaamheid is tijdens mijn bachelor aan University College Utrecht (UCU) ontstaan. Ik volgde twee tracks, namelijk Biology en Earth & Environment. De combinatie van deze twee vakgebieden, ecologie, deed mij inzien dat wij als mensheid niet door kunnen gaan op de huidige manier.  Omdat ik naast alle theoretische kennis, ook graag het thema duurzaamheid in het bedrijfsleven wilde ervaren, heb ik na UCU een stage bij de Duurzamer Ondernemen afdeling van NS gedaan. Door deze stage wist ik zeker dat ik mij verder wilde inzetten voor het leefbaar houden van de aarde, maar zag ik ook in dat het noodzakelijk is om bedrijven en de economie hierbij te betrekken.

Nu, twee jaar verder, heb ik tijdens mijn master weer een hoop kennis, maar ook contacten opgedaan. Ideaal om in te zetten voor mijn functie Studentennetwerk! Ik kijk er enorm naar uit om mij in te zetten voor duurzaamheid in het hoger onderwijs en met name synergiën te zien tussen onze lidorganisaties – want samen sta je uiteraard sterker en kunnen de stappen worden gezet die maar al te hard nodig zijn in onze maatschappij!

Meer weten?
Neem contact met ons op