Over ons

Morgen is het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Deze landelijke studentenorganisatie stimuleert studenten om te kiezen voor een duurzame levensstijl, studie en carrière. Morgen werkt samen met lidorganisaties in diverse studentensteden. Met studenten uit heel Nederland werken we aan het informeren van andere studenten rondom duurzaamheid en het organiseren van projecten op dit gebied. Daarnaast zet Morgen zich in voor een meer duurzaam onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering op zowel universiteiten als hogescholen.

Morgen gebruikt in haar activiteiten de duurzaamheidsdefinitie uit Our Common Future (ook bekend als het Brundtland rapport): “Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie zonder de behoeften voor toekomstige generaties in gevaar te brengen.”

Morgen zet zich met deze missie en visie in voor de onderstaande Sustainable Development Goals
SDG 4 studenten voor morgen
SDG 13 studenten voor morgen
SDG 17 studenten voor morgen

 

Wil je in één oogopslag zien waar onze organisatie voor staat en hoe wij in elkaar zitten? Bekijk de factsheet!

Het dagelijkse bestuur van Morgen bestaat uit een team jonge, enthousiaste en duurzame studenten. Het bestuur wisselt elk jaar op 1 juli en heeft de verantwoordelijkheid voor alles wat er binnen Morgen gebeurt: projecten, financiën, ondersteuning van lidorganisaties, enzovoorts. Verder is het bestuur het gezicht van Morgen en proberen zij Morgen zo goed mogelijk op de kaart te zetten.

Morgen wordt in het bestuursjaar 2020-2021 gerund door een bestuur van vijf enthousiaste studenten:

Nikki Trip | Voorzitter | Masterstudent Global Business & Sustainability | Rotterdam  
                            voorzitter@studentenvoormorgen.nl
Sophie Bakker | Secretaris | Bachelorstudent Liberal Arts & Sciences | Utrecht
                            secretaris@studentenvoormorgen.nl
Sacha Voet | Penningmeester & Studentennetwerk | Bachelorstudent Liberal Arts & Sciences  | Maastricht
                            penningmeester@studentenvoormorgen.nl | studentennetwerk@studentenvoormorgen.nl
Cato van Hoegee | Bestuurslid Hoger Onderwijs  | Bachelorstudent Bestuurskunde & Overheidsmanagement | Amsterdam
                            onderwijs@studentenvoormorgen.nl

Emma van Rest | Bestuurslid PR | Masterstudent Sustainable Business & Innovation | Utrecht
                            pr@studentenvoormorgen.nl

Nikki Trip | Voorzitter

Ik ben Nikki Trip, 23 jaar oud, en dit bestuursjaar de voorzitter van Studenten voor Morgen. Na vijf jaar studeren in Maastricht (IB & University college Maastricht) is het tijd voor iets nieuws. In september begin ik aan de master Global Business & Sustainability in Rotterdam. Niet alleen vind ik dat een interessant onderwerp, maar ik zou ook echt een duurzaam (evenementen)bedrijf willen beginnen.

Naast mijn studie heb ik altijd gewerkt en ben ik actief bij mijn studenten- en studievereniging. Het geeft me energie om met een groep te werken die dezelfde interesses heeft, en zo samen een organisatie te ondersteunen en te laten groeien. Voor mijn laatste studiejaar ga ik nog één laatste en nieuwe uitdaging aan, namelijk bij Studenten voor Morgen. De ambities en doelen van Studenten voor Morgen overlappen met de mijne. Dit betreft verduurzaming, en dan specifiek in het hoger onderwijs, waar nog zo veel te winnen valt. Ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van deze organisatie en (verdere) synergie te creëren binnen en met dit mooie netwerk!

Nikki
Sophie4

Sophie Bakker | Secretaris

Ik ben Sophie Bakker en ik ben komend jaar secretaris van Studenten voor Morgen! Ik ben 21 jaar oud en ik woon en studeer in Utrecht. Volgend jaar zal ik mijn bestuursfunctie bij Studenten voor Morgen combineren met het afronden van mijn bachelor Liberal Arts and Sciences aan de Universiteit Utrecht. Dit is een brede studie waarbinnen ik veel vrijheid krijg om vakken te kiezen die aansluiten bij mijn interesses. Omdat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in wereldwijde duurzaamheidsvraagstukken, heb ik ervoor gekozen om me te specialiseren in Duurzame Ontwikkeling. De vakken die ik volg gaan met name in op de maatschappelijke oorsprong van duurzaamheidsvraagstukken, de transformaties die nodig zijn om de samenleving te verduurzamen en op de (politieke) strategieën die hierbij komen kijken. Ik ben ervan overtuigd dat het komende jaar bij Studenten voor Morgen een perfecte kans is om mijn
kennis en ervaring op dit gebied uit te breiden!

Dan nog iets over mijzelf: ik houd van de zon, spelletjes, goede gesprekken, muziek, het strand,
wandeltochten en van mijn vrienden en familie. Ik geniet er enorm van om me in de natuur te
begeven en sta ik versteld van alle mooie plekken die er op de wereld te vinden zijn.

Sacha Voet | Penningmeester & Studentennetwerk

Ik ben Sacha Voet, 20 jaar, en ik studeer Liberal Arts & Sciences aan University College Maastricht. Dit jaar ben ik penningmeester en bestuurslid studentennetwerk bij Studenten voor Morgen.

Sacha
Cato4

Cato van Hoegee | Hoger onderwijs 

Ik ben Cato van Hoegee, en komend jaar bestuurslid Hoger onderwijs bij Morgen. Ik ben 19 jaar oud
en ben naast bestuurslid bij Morgen ook secretaris bij ASVA Studentenunie en studeer zelf Bestuurskunde. In mijn vrije tijd hou ik van sporten, terrassen, lezen en muziek maken of luisteren.

Via een online vacature kwam ik bij Morgen terecht, waar ik twee passies kan combineren; klimaat en onderwijs. Ik kijk erg uit naar het komende jaar en hoop vanuit Morgen alle onderwijsinstellingen te kunnen betrekken bij het verduurzamen van het Nederlandse hoger onderwijs. Ook hoop ik met het ministerie om tafel te kunnen, en vanuit hen een duidelijk plan te krijgen voor de verduurzaming binnen het hoger onderwijs. Het wordt een druk jaar, maar ik heb er enorm veel zin in. Volgens
mij heb ik hele leuke bestuursgenoten waar ik mij prima mee ga vermaken, en gaan wij hele toffe
dingen doen samen. 

Emma van Rest | PR

Mijn naam is Emma van Rest, en komend jaar zal ik de functie PR vervullen in het bestuur van Studenten voor Morgen. Ik ben nu 24 jaar oud en zit in het tweede jaar van de master Sustainable Business & Innovation aan de Universiteit Utrecht. Ik ben al een aantal jaar geïnteresseerd in duurzaamheidsproblematiek, en heb gekozen voor deze studie omdat ik denk dat er in het bedrijfsleven grote slagen gemaakt kunnen worden richting een duurzamere wereld.

Ook geloof ik dat de eerste stap naar duurzame ontwikkeling begint bij goed onderwijs, en daarom ben ik heel enthousiast om komend jaar als bestuurslid PR mee te werken aan betere integratie van duurzaamheid in het hoger onderwijs. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan borrelen, wandelen of koken met vrienden en familie. Ik heb erg veel zin in het komende jaar en hoop veel nieuwe dingen te leren!

9f38d686-01bc-4c19-b46d-2be498544bcd

Meer weten?
Neem contact met ons op