Over ons

Morgen is het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Deze landelijke studentenorganisatie stimuleert studenten om te kiezen voor een duurzame levensstijl, studie en carrière. Morgen werkt samen met lidorganisaties in diverse studentensteden. Met studenten uit heel Nederland werken we aan het informeren van andere studenten rondom duurzaamheid en het organiseren van projecten op dit gebied. Daarnaast zet Morgen zich in voor een meer duurzaam onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering op zowel universiteiten als hogescholen.

Morgen gebruikt in haar activiteiten de duurzaamheidsdefinitie uit Our Common Future (ook bekend als het Brundtland rapport): “Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie zonder de behoeften voor toekomstige generaties in gevaar te brengen.”

Morgen zet zich met deze missie en visie in voor de onderstaande Sustainable Development Goals
SDG 4 studenten voor morgen
SDG 13 studenten voor morgen
SDG 17 studenten voor morgen

 

Wil je in één oogopslag zien waar onze organisatie voor staat en hoe wij in elkaar zitten? Bekijk de factsheet!

Het dagelijkse bestuur van Morgen bestaat uit een team jonge, enthousiaste en duurzame studenten. Het bestuur wisselt elk jaar op 1 juli en heeft de verantwoordelijkheid voor alles wat er binnen Morgen gebeurt: projecten, financiën, ondersteuning van lidorganisaties, enzovoorts. Verder is het bestuur het gezicht van Morgen en proberen zij Morgen zo goed mogelijk op de kaart te zetten.

Morgen wordt in het bestuursjaar 2019-2020 gerund door een bestuur van vijf enthousiaste studenten:

Britt Dragstra | Voorzitter & PR | Pre-masterstudent Environment & Society Studies | Nijmegen  
                            voorzitter@studentenvoormorgen.nl
Selma den Hartog | Secretaris | Bachelorstudent Pedagogische Wetenschappen | Leiden
                            secretaris@studentenvoormorgen.nl
Sophie van Mourik | Penningmeester & Vice-voorzitter | Bachelorstudent Global Sustainability  | Utrecht
                            penningmeester@studentenvoormorgen.nl
Nadine Bartman | Bestuurslid Hoger Onderwijs & PR | Tussenjaar | Eindhoven
                            onderwijs@studentenvoormorgen.nl

Anne Herpers | Bestuurslid Studentennetwerk | Bachelorstudent Toegepaste Biologie | Den Bosch
                            studentennetwerk@studentenvoormorgen.nl

Britt Dragstra | Voorzitter & PR

Ik ben Britt Dragstra en komend jaar de voorzitter van Studenten voor Morgen. Ik ben 21 en kom uit het zuiden van Nederland, Heerlen, mijn vrienden van boven de rivier(en) lachen graag om mijn accent en woorden die blijkbaar niet ‘algemeen beschaafd Nederlands’ zijn. Ik ben in ieder geval een trotse Limburger die bijna drie jaar in het gezellige Nijmegen woont. Nijmegen was het afgelopen jaar European Green Capital en daar ben ik ook trots op. Er is echter altijd ruimte voor verbetering als het over duurzaamheid gaat.

Ik ben op dit moment in het laatste jaar van mijn bachelor Internationale Ontwikkeling in Wageningen en heb mijn minor Sustainability Challenges en pre-master Environment and Society in Nijmegen gedaan. Allemaal in een jaar gepropt. Dus ik ben zeker in voor een jaar met nog meer duurzaamheid op een praktische manier en in de vorm van een bestuursjaar. Ik hou ervan om evenementen te organiseren, te lezen, te schrijven, te wandelen in de mooie natuur, spelletjes te spelen, films te kijken en naar muziek te luisteren. Ik hoop een boel te leren van dit jaar en een bijdrage te kunnen leveren om deze wereld duurzamer te maken.

BrittDragstra
SelmaDenHartog

Selma den Hartog | Secretaris

Mijn naam is Selma den Hartog, ik ben 21 jaar oud en aankomend jaar ben ik secretaris bij Studenten voor Morgen. Momenteel studeer ik Pedagogische Wetenschappen in Leiden. Ik zit in mijn derde jaar van mijn bachelor, wat betekent dat ik aan het afronden ben. Ik loop alleen een beetje uit met mijn studie, omdat ik afgelopen jaar een halfjaar in Canada heb gestudeerd. In Canada heb ik meer geleerd over sociale ethiek en inheemse culturen. Dit heeft mij laten inzien dat er ook andere manieren zijn om met elkaar en de natuur om te gaan, wat mijn interesse voor duurzaamheid heeft vergroot.

Ik heb dan ook heel erg veel zin om me volgend jaar in te zetten voor Studenten voor Morgen, om op deze manier niet alleen zelf meer met duurzaamheid bezig te zijn, maar ook andere studenten en hoger onderwijs meer bewust te maken van een duurzame manier van leven. In mijn vrije tijd zing ik, speel ik voetbal en ben ik graag met vrienden.

Sophie van Mourik | Penningmeester & Vice-voorzitter

Mijn naam is Sophie van Mourik en ik ben dit jaar penningmeester van Studenten voor Morgen. Ik ben heel erg benieuwd naar komend jaar en kan niet wachten om meer te leren over de praktijk van duurzame ontwikkeling. Binnen mijn studie Global Sustainability Science aan de Universiteit Utrecht specialiseer ik mij op het gebied van water, klimaat en ecosystemen en minder op de sociale kant van duurzaamheid. Toch is deze kant ook zeer belangrijk, zeker met oog op de toekomst. Ik hoop dat ik met deze combinatie binnen het bestuur van Morgen, studenten, het hoger onderwijs en andere instanties de relevantie en het belang van duurzame ontwikkeling kan laten inzien.  

Ook in mijn dagelijks leven houd ik me steeds meer bezig met duurzaamheid. Zo heb ik een maand lang veganistisch gegeten; even wennen, maar het viel niet tegen! Daarnaast vind ik het heerlijk om te zeilen en skiën, te lezen en maak ik met liefde tijd vrij voor gezelligheid met vrienden.

SophieVanMourik
NadineBartman

Nadine Bartman | Hoger onderwijs & PR

Mijn naam is Nadine Bartman en komend jaar word ik bestuurslid Hoger Onderwijs! Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor een deel van de PR-taken. Ik ben 22 en heb nu, na het afronden van mijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven, een tussenjaar. Dit tussenjaar wilde ik gebruiken om werkervaring op te doen op het gebied van duurzaamheid en me hier meer mee bezig te houden, het bestuur van Morgen is daar de perfecte plek voor.

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in mijn leven en ik heb heel veel zin om onderdeel uit te maken van het bestuur van Morgen. De afgelopen jaren heb ik me binnen mijn universiteit ingezet voor meer aandacht voor duurzame ontwikkeling en nu ben ik klaar voor de volgende stap: werken aan de verduurzaming van het hele hoger onderwijs in Nederland. Ook ben ik bewuster geworden en probeer ik zo duurzaam mogelijk te leven, door bijvoorbeeld te letten op wat ik eet, wat en hoeveel ik koop en hoe ik reis. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en hou ik van dansen, muziek, reizen en lezen.

Anne Herpers | Studentennetwerk

Mijn naam is Anne Herpers, ik ben 19 jaar en sinds 1 juli bestuurslid studentennetwerk bij Morgen. Ik ben voor mijn leeftijd toch wijzer dan sommige mensen denken! Ik ben onlangs verhuisd naar Den Bosch waar ik mijn droomstudie volg ‘toegepaste biologie’. Dit klinkt een beetje cliché, maar alles wat ik hier doe en leer vind ik mega interessant! Ik ben veel buiten, ik leer veel over de natuur maar leer ook onderzoek doen en adviezen schrijven. Ik hoop hiermee met mijn kennis (uiteindelijk) dan ook de wereld een stukje groener te maken. Ik ben erg blij dat ik al meer mensen om mij heen heb die mijn kennis delen omdat ik oorspronkelijk uit een dorpje Arcen, Limburg kom. Hier zijn veel mensen niet bezig met de natuur en al helemaal niet met duurzaamheid. En toch zou ik het erg leuk vinden om mensen in mijn dorp te overtuigen en soms lukt dit mij al! Naast dat natuur en duurzaamheid erg belangrijk voor mij zijn, hou ik ook veel van gezelligheid. Ik vind het moeilijk om alleen te zijn en onderneem dan ook graag dingen. Denk hierbij aan terrassen, wandelen, spellen en samen sporten.

AnneHerpers

Meer weten?
Neem contact met ons op