Duurzame Student

Duurzame Student

DuurzameStudent.nl is een online magazine dat in 2008 is opgericht door Studenten voor Morgen. Destijds is opgemerkt dat studenten die meer wilden weten over wat zij zelf met duurzame ontwikkeling kunnen doen, stuitten op een ongestructureerde veelheid aan informatie. Een overzichtelijke website, specifiek gericht op studenten, die deze veelheid aan informatie bundelde, ontbrak nog. Vandaar dat DuurzameStudent.nl een feit is geworden. Momenteel wordt DuurzameStudent.nl gerund door het bestuurslid PR van Morgen, een hoofdredacteur en een enthousiaste groep vrijwillige redacteuren.           

Volgens DuurzameStudent.nl gaat duurzaamheid over een eerlijke en veilige plek op aarde voor iedereen. Dat betekent dat zij jou hun kijk bieden op sociale, economische en ecologische thema’s. Je vindt er artikelen die variëren van licht- tot donkergroen. Praktische tips voor een wat duurzamer leven, of juist complexere duurzaamheidsthema’s in toegankelijke taal: als het bijdraagt aan een duurzamer leven voor de Nederlandse student is het er te vinden!

Geïnteresseerd? Bekijk dan de laatste artikelen op de website, of volg Duurzame Student op FacebookInstagram of LinkedIn.

Projectleider: Luca Hegeman

Luca doet momenteel een master ‘Organising Social Impact’ aan de Universiteit van Utrecht. Deze passie om impact te creëren zet ze ook graag in via Duurzame Student. De slag naar verandering ligt vaak bij de jongere generaties, daarom vindt ze het interessant om via interessante artikelen, interviews en blogs, studenten te inspireren en motiveren om hun lifestyle te verduurzamen. Vanuit Studenten voor Morgen stuurt ze het Duurzame Student team aan en helpt ze mee het online magazine te onderhouden en het redigeren van artikelen. 
 

Hoofdredacteur: Melisa Rodriguez

Melisa is an international student in Breda from Mexico, currently in her bachelor’s degree in Environmental Science and specializing in ecological research. As Editor-in-Chief for DuurzameStudent.nl, she is committed to raising awareness on the wonderous world of sustainability as a student and other environmental topics. With great pleasure, she ensures that the articles are good quality. In her free time, you can find her cycling through nature or enjoying nice latin parties in the city.

Info@studentevoormorgen.nl
Europalaan 400, 3526KS