Duurzame Student

Duurzame Student

Duurzamestudent.nl is een online magazine dat in 2008 is opgericht door Morgen. Destijds is opgemerkt dat studenten die meer wilden weten over wat zij zelf met duurzame ontwikkeling kunnen doen, stuitten op een ongestructureerde veelheid aan informatie. Een overzichtelijke website, specifiek gericht op studenten, die deze veelheid aan informatie bundelde, ontbrak nog. Vandaar dat Duurzamestudent.nl een feit is geworden. Momenteel wordt duurzamestudent.nl gerund door het bestuurslid PR van Morgen, een hoofd – en eindredacteur en een enthousiaste groep redacteuren.           

Volgens Duurzamestudent.nl gaat duurzaamheid over een eerlijke en veilige plek op aarde voor iedereen. Dat betekent dat zij jou hun kijk bieden op sociale, economische en ecologische thema’s. Je vindt er artikelen die variëren van licht- tot donkergroen. Praktische tips voor een wat duurzamer leven, of juist complexere duurzaamheidsthema’s in toegankelijke taal: als het bijdraagt aan een duurzamer leven voor de Nederlandse student is het er te vinden!

Geïnteresseerd? Bekijk dan de laatste artikelen op de website, of volg Duurzame Student op facebook.

duurzame student logo studenten voor morgen
Gwen Aartsma hoofdredacteur duurzamestudent Studenten voor Morgen

Hoofdredacteur: Gwen Aartsma

Mijn naam is Gwen, 24 jaar, en vorig jaar heb ik mijn passie in duurzaamheid helemaal gevonden. Tijdens mijn minor Entrepreurship begon ik een start-up waarbij we het plasticgebruik wilden aanpakken. Ik dook de duurzame wereld in en ontdekte hoeveel er te leren valt en ook hoe belangrijk dit onderwerp voor mij is. Na enorm veel lezingen, congressen en gesprekken ontdekte ik hoeveel kennis er is, hoeveel lastige overwegingen er zijn en hoe moeilijk het is ‘de juiste keus’ te maken. Ik wil graag dat iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt een plek heeft waar bestaande kennis, informatie maar ook de bijbehorende struikelblokken kan vinden. En op een leuke manier (geen geitenwollensokken 😉 ). Duurzamestudent.nl is hier een uitstekend platform voor en ik hoop als nieuwe hoofdredacteur dit voort te kunnen zetten!

Eindredacteur: Emma van der Sloot

Hoi! Mijn naam is Emma van der Sloot en ik word de nieuwe eindredacteur van DuurzameStudent.nl. Als student communicatie- en informatiewetenschappen ben ik dol op taal, schrijven, redigeren en alles wat hiermee samenhangt. Daarom heb ik veel zin om me de komende tijd voor DuurzameStudent.nl in te zetten! Naast mijn studie ben ik een fanatieke spellenspeler, dans ik graag en ben ik altijd uit te dagen voor een potje tennis. 

Emmawebsite

Meer weten?
Neem contact met ons op