Duurzame Student

Duurzame Student

DuurzameStudent.nl is een online magazine dat in 2008 is opgericht door Studenten voor Morgen. Destijds is opgemerkt dat studenten die meer wilden weten over wat zij zelf met duurzame ontwikkeling kunnen doen, stuitten op een ongestructureerde veelheid aan informatie. Een overzichtelijke website, specifiek gericht op studenten, die deze veelheid aan informatie bundelde, ontbrak nog. Vandaar dat DuurzameStudent.nl een feit is geworden. Momenteel wordt DuurzameStudent.nl gerund door het bestuurslid PR van Morgen, een hoofd – en eindredacteur en een enthousiaste groep redacteuren.           

Volgens DuurzameStudent.nl gaat duurzaamheid over een eerlijke en veilige plek op aarde voor iedereen. Dat betekent dat zij jou hun kijk bieden op sociale, economische en ecologische thema’s. Je vindt er artikelen die variëren van licht- tot donkergroen. Praktische tips voor een wat duurzamer leven, of juist complexere duurzaamheidsthema’s in toegankelijke taal: als het bijdraagt aan een duurzamer leven voor de Nederlandse student is het er te vinden!

Geïnteresseerd? Bekijk dan de laatste artikelen op de website, of volg Duurzame Student op FacebookInstagram of LinkedIn.

duurzame student online magazine morgen studenten
19693713_1040511752746620_2675156633569041865_o
Hoofdredacteur: Vera Kurpershoek

Door haar studie Liberal Arts and Sciences wordt Vera dagelijks uitgedaagd om maatschappelijke problemen te bekijken vanuit een interdisciplinair perspectief. Met haar specialisatie in Postcolonial en Genderstudies ontwikkelde ze een kritische blik op de maatschappij. Het liefst verbindt ze deze maatschappelijke kwesties met milieu en duurzaamheid, omdat ze regelmatig ondervindt hoe deze onderwerpen vaak dicht bij elkaar liggen. Naast deze kritisch maatschappelijke blik heeft ze een sterk gevoel voor taal en een aangeboren liefde voor het schrijversvak.

Eindredacteur: Malou Hessel

Malou studeerde orthopedagogiek en onderwijskunde in Groningen. Hoewel ze nu is afgestudeerd, begeeft zij zich nog veel in de studentenwereld. Daarnaast probeert ze haar leven steeds meer te verduurzamen en wil ze anderen graag inspireren om dit ook te doen. Van jongs af aan heeft ze een grote liefde voor taal, die ze graag in praktijk brengt door te schrijven en redigeren. Met veel plezier zorgt zij er nu voor dat de artikelen foutloos op DuurzameStudent.nl verschijnen.

malou eindredacteur duurzame student

Meer weten?
Neem contact met ons op