Duurzame Student

Duurzame Student

DuurzameStudent.nl is een online magazine dat in 2008 is opgericht door Studenten voor Morgen. Destijds is opgemerkt dat studenten die meer wilden weten over wat zij zelf met duurzame ontwikkeling kunnen doen, stuitten op een ongestructureerde veelheid aan informatie. Een overzichtelijke website, specifiek gericht op studenten, die deze veelheid aan informatie bundelde, ontbrak nog. Vandaar dat DuurzameStudent.nl een feit is geworden.

Momenteel wordt DuurzameStudent.nl gerund door het bestuurslid PR en Studentennetwerk van Studenten voor Morgen, een hoofdredacteur, een social media coordinator en een enthousiaste groep vrijwillige redacteuren.           

Volgens DuurzameStudent.nl gaat duurzaamheid over een eerlijke en veilige plek op aarde voor iedereen. Dat betekent dat zij jou hun kijk bieden op sociale, economische en ecologische thema’s. Je vindt er artikelen die variëren van licht- tot donkergroen. Praktische tips voor een wat duurzamer leven, of juist complexere duurzaamheidsthema’s in toegankelijke taal: als het bijdraagt aan een duurzamer leven voor de Nederlandse student is het er te vinden!

Geïnteresseerd? Bekijk dan de laatste artikelen op de website, of volg Duurzame Student op FacebookInstagram of LinkedIn.

Lisa van den Dries | Project manager

Lisa is bestuurslid van Studenten voor Morgen. Een van haar projecten is DuurzameStudent en samen met Ana runt ze de achter-de-schermen en vormen ze de brug naar Studenten voor Morgen. Haar doel is om studenten die actief zijn op het gebied van duurzaamheid in heel Nederland met elkaar in contact te brengen. DuurzameStudent kan hierbij helpen! Ze hoopt inspiratie te brengen en positieve vibes te verspreiden via het platform.
 

Ana Pandurevic | Project manager

Ana is bestuurslid van Studenten voor Morgen. Een van de taken voor deze vrijwilligersfunctie is het beheren van DuurzameStudent. Met dit project hoopt ze duurzaamheid dichter bij jongeren te brengen en hen te inspireren om hun visie op duurzaamheid met de wereld te delen. Inspiratie is een groot begin als het gaat om het delen van onze stem en het stap voor stap verduurzamen van ons leven. Samen, als jongere generatie, kunnen we het verschil maken als het gaat om het oplossen van de klimaatcrisis en het maken van een groenere wereld voor iedereen!

Carmen Heemsbergen | Editor in Chief

Carmen is tweedejaars masterstudent Ecologie en Evolutie. Voor deze master studeerde ze de bachelor Future Planet Studies. Tijdens deze bachelor ontdekte ze een passie voor duurzaamheid. Na een aantal maanden schrijver te zijn geweest voor DuurzameStudent is ze nu hoofdredacteur. Met deze functie hoopt ze anderen te inspireren tot een duurzame levensstijl en meer te ontdekken over natuur en duurzaamheid. In haar vrije tijd is ze buiten aan het wandelen of binnen aan het hobbyen.
 

Emma Lops | Social Media Coordinator

Emma is de nieuwe social media coördinator. Ze studeert International Law & Global Governance en hoopt hiermee de wereld een beetje beter en mooier te maken. In combinatie met een creatieve functie in het Duurzame Student team hoopt ze mensen te activeren tot actie!

Info@studentevoormorgen.nl
Europalaan 400, 3526KS