Duurzame Introductie Tijd

Duurzame Introductie Tijd

De Duurzame Introductie Tijd (DIT) is een wedstrijd tussen introductieweek-commissies uit diverse steden. Introductieweken strijden om de award: ‘Meest Duurzame Introductieweek’. Naast deze prijs, is er ook een algemene ‘best practices’ prijs te winnen, waarvoor allerlei verschillende soorten studentenorganisaties een inzending kunnen doen.

Het doel van de DIT is aankomende studenten bewuster maken van duurzaamheid. Daarnaast is het een unieke gelegenheid voor een introductieweek om zichzelf de onderscheiden op gebied van duurzaamheid, en wat extra prijzengeld in de kas te brengen. De DIT vindt plaats tijdens de introductieweken in augustus. Dan maken duizenden studenten voor het eerst kennis met het studentenleven. Deze weken zitten vol activiteiten en feesten waarin duurzaamheid eenvoudig een plek kan krijgen. Daarom dagen wij alle  introductieweken uit om mee te doen aan de DIT! 

Concept

De DIT is in 2012 en 2013 in het leven geroepen door campagnebureau EEN. Samen met partners UMEF en GDO organiseren wij vanaf 2014 dé duurzaamheidsbattle tussen introductieweken! Tot 2020 had de DIT een anderen naam, namelijk Duurzame Introductie Stunt (DIS). Het concept is heel simpel: Introductieweken/commissies worden beoordeeld op algehele duurzaamheid door een vragenlijst die tijdens een bezoek aan het evenement zal worden afgenomen door een DIT-medewerker. Bij alle punten op de vragenlijst moet bewijsmateriaal worden geleverd. Een jury bepaalt op basis van enkele criteria welke introductieweek wint. Sinds 2021 zullen er ook prijzen worden uitgereikt aan de introductieweken die op de tweede en derde plaats zijn geëindigd. Dit om de weken te stimuleren om allemaal hun beste beentje voor te zetten om een prijs te bemachtigen. De winnaars worden bekend gemaakt op de DIT-uitreiking, die begin oktober plaatsvindt.

DIS 2020

Ondanks de maatregelen rondom het coronavirus, die erin resulteerden dat de introductieweken online moesten worden georganiseerd, is de DIS in aangepaste vorm doorgegaan. De deelnemers moesten aan de hand van een bingokaart vol met duurzame (online) challenges, zo veel mogelijk challenges af zien te vinken. Op 3 oktober 2020 vond de online uitreiking plaats.

  • Meest Duurzame Introductieweek: AID in Wageningen
  • Meest Duurzame Vereniging: Storm in Utrecht 

DIS 2019

33 studentenorganisaties hebben zich afgelopen zomer ingezet voor de verduurzaming van het studentenleven door middel van de verduurzaming van hun introductieweek of het organiseren van een duurzame stunt.  Op 9 oktober 2019 reikte Studenten voor Morgen de ‘Duurzame Introductie Stunt Awards’ uit aan de 3 winnaars.

  • Meest Duurzame Introductieweek: Radboud Universiteit Nijmegen
  • Meest Duurzame Introductie Stunt: U.V.S.V. Utrecht 
  • Social Impact Prijs: STORM Utrecht

Wil je meer weten over waarom zij gewonnen hebben? Lees dan hier verder! De foto’s van de uitreiking bekijk je hier.

DIS 2018

De 2018-editie telde 23 deelnemers. De winnaars van de DIS 2018 zijn:

  • Meest Duurzame Introductie Week: INKOM Maastricht (€750)
  • Meest Duurzame Introductie Stunt: STORM Utrecht (€750)
  • Social Impact Prijs: D.S.R.V. Laga (€500 + Waka Waka’s)

Meer weten?
Neem contact met ons op