Duurzame Introductie Stunt

Duurzame Introductie Stunt

De Duurzame Introductie Stunt (DIS) is een wedstrijd tussen studie- en studentenverenigingen en introweek-commissies uit diverse steden. Introductieweken strijden om de award: ‘Meest Duurzame Introductieweek’ en introductiestunts voor de ‘Meest Duurzame Introductiestunt’. Naast deze twee prijzen kun jij een derde beslissen; de Social Impact prijs.

Het doel van de DIS is aankomende studenten bewuster maken van duurzaamheid. Daarnaast is het een unieke gelegenheid voor een vereniging om zichzelf op de kaart te zetten, nieuwe leden aan te trekken en de clubkas te spekken. De DIS vindt plaats in de introductieweken in augustus. Dan maken duizenden studenten voor het eerst kennis met het studentenleven. Deze weken zitten vol activiteiten en feesten waar duurzaamheid eenvoudig een plek in kan krijgen. Daarom dagen wij alle studie- en studentenverenigingen én intro-weken uit om mee te doen aan de DIS! 

Concept

De DIS is in 2012 en 2013 in het leven geroepen door campagnebureau EEN. Samen met partners UMEF en GDO organiseren wij vanaf 2014 dé duurzaamheidsbattle tussen introductie-weken en studentenverenigingen! Het concept is heel simpel: studie- en studentenverenigingen bedenken een stunt en geven die door aan Studenten voor Morgen. Introductie weken/commissies worden beoordeeld op algehele duurzaamheid door een vragenlijst die tijdens een bezoek aan het evenement zal worden afgenomen door een DIS medewerker. Tijdens de introductieweken in augustus en september worden de stunts uitgevoerd. DIS-medewerkers komen langs tijdens de stunt en schrijven er een verslag van, inclusief foto’s en filmpjes. Deze foto’s en video’s worden vervolgens geplaatst op Facebook. Een jury bepaalt op basis van enkele criteria welke stunt wint. De winnaars worden bekend gemaakt op de DIS-uitreiking, welke eind september plaatsvindt.

DIS 2020

De aanmeldingen voor de DIS 2020 zijn geopend! Voor meer informatie zie deze link of neem contact op via dis@studentenvoormorgen.nl

DIS 2019

33 studentenorganisaties hebben zich afgelopen zomer ingezet voor de verduurzaming van het studentenleven door middel van de verduurzaming van hun introductieweek of het organiseren van een duurzame stunt.  Op 9 oktober 2019 reikte Studenten voor Morgen de ‘Duurzame Introductie Stunt Awards’ uit aan de 3 winnaars.

  • Meest Duurzame Introductieweek: Radboud Universiteit Nijmegen
  • Meest Duurzame Introductie Stunt: U.V.S.V. Utrecht 
  • Social Impact Prijs: STORM Utrecht

Wil je meer weten over waarom zij gewonnen hebben? Lees dan hier verder! De foto’s van de uitreiking bekijk je hier.

DIS 2018

De 2018-editie telde 23 deelnemers. De winnaars van de DIS 2018 zijn:

  • Meest Duurzame Introductie Week: INKOM Maastricht (€750)
  • Meest Duurzame Introductie Stunt: STORM Utrecht (€750)
  • Social Impact Prijs: D.S.R.V. Laga (€500 + Waka Waka’s)

Meer weten?
Neem contact met ons op