Ons bestuur

Het bestuur

Het dagelijkse bestuur van Studenten voor Morgen bestaat uit een team jonge, enthousiaste en duurzame studenten. Het bestuur wisselt elk jaar op 1 juli en heeft de verantwoordelijkheid voor alles wat er binnen Studenten voor Morgen gebeurt: projecten, financiën, ondersteuning van lidorganisaties, enzovoorts. Verder is het bestuur het gezicht van Studenten voor Morgen en proberen zij SvM zo goed mogelijk op de kaart te zetten. Studenten voor Morgen wordt in het bestuursjaar 2021 – 2022 gerund door een bestuur van zes enthousiaste studenten:

Femke Hermans | Voorzitter | Student Future Planet Studies | Amsterdam
                            voorzitter@studentenvoormorgen.nl

Marrit van de Witte | Secretaris & Vicevoorzitter |  Masterstudent Urban Environmental Management | Wageningen
                            secretaris@studentenvoormorgen.nl

Sophie Vedder | Penningmeester  | Student Taal- en cultuurstudies | Utrecht
                            penningmeester@studentenvoormorgen.nl 

Sophie Valk | Bestuurslid PR | Student Fashion & Branding | Amsterdam
                            pr@studentenvoormorgen.nl

Nina Vas-dias | Studentennetwerk | Student iArts | Maastricht
                            studentennetwerk@studentenvoormorgen.nll

Tiffanie Septier | Bestuurlid Hoger onderwijs | Student Leiden University College | Leiden
                            onderwijs@studentenvoormorgen.nl


Femke Hermans | Voorzitter

Ik ben Femke Hermans, 21 jaar oud, en komend jaar de voorzitter van Studenten voor Morgen. Ik woon in Amsterdam& studeer aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik net mijn bachelor Future Planet Studies heb afgerond. Dit is een interdisciplinaire studie waarin je vanuit verschillende disciplines duurzaamheid in onze omgeving leert te stimuleren. Naast de bachelor ben ik bezig met een schakelprogramma/pre-master internationaal recht. Hierbij wil ik mij voornamelijk focussen op internationale milieurechten.


Ik ben, ook naast mijn studie, veel bezig met de milieuproblematiek. In het verleden heb ik bij een duurzame energieleverancier gewerkt en stage gelopen bij een duurzaam innovatief consultancy-bureau. Doordat SvM zich focust op de duurzaamheid binnen het hoger onderwijs, hoop ik zelf mijn ervaring op dit onwijs belangrijke gebied uit te kunnen breiden.


Ook ben ik een echte teamplayer. Na onder andere actief te zijn geweest in mijn studievereniging & door mijn werk in de event-business, ben ik erachter gekomen dat ik veel energie krijg in het samenwerken aan projecten. Hierdoor kijk ik met veel enthousiasme uit naar aankomend jaar om niet alleen als individu, maar ook als bestuur & als organisatie te kunnen groeien.


Marrit van de Witte | Secretaris & Vicevoorzitter

 

Mijn naam is Marrit de Witte, en dit jaar vervul ik de functies secretaris en vicevoorzitter bij Studenten voor Morgen. Ik ben een 22-jarige studente uit Wageningen, waar ik in 2020 begonnen ben aan mijn universitaire master Urban Environmental Management. Binnen deze opleiding hou ik mij bezig met het analyseren en oplossen van milieu- en duurzaamheidsvraagstukken in steden. Dit jaar zet ik mijn studie een jaartje op pauze om mij in te kunnen zetten als bestuurslid bij SvM. Ondanks dat het bewustzijn rondom duurzaamheid aan het toenemen is, ben ik van mening dat de missie van Studenten voor Morgen voor integratie van duurzaamheid in het hoger onderwijs belangrijker is dan ooit. Door duurzaamheid meer te integreren in het hoger onderwijs, wordt de nieuwe generatie gestimuleerd om een duurzame levensstijl aan te nemen en dit vind ik ontzettend belangrijk. Ik hoop daarom door middel van dit bestuursjaar mijn steentje bij te kunnen dragen aan een duurzame wereld, en ik kijk uit naar alle leerzame en gezellige momenten die gaan komen dit jaar!

Sophie Vedder | Penningmeester

Ik ben Sophie Vedder, 18 jaar oud en ik vervul de functie penningmeester bij Studenten voor Morgen. Ik studeer Taal-en Cultuurstudies, een hele brede studie aan de Universiteit Utrecht waarin ik er zelf voor gekozen heb me te specialiseren in ethiek en politiek, met een minor in duurzame ontwikkeling. De kennis die ik opdoe in deze twee richtingen probeer ik vooral te combineren, om zo een beter beeld te krijgen van de politiek rondom duurzame ontwikkeling en wat er nodig is om verandering teweeg te brengen.

Door mijn droom om iets groots te veranderen binnen de samenleving op het gebied van duurzaamheid denk ik dat SvM heel goed bij me past. Uiteindelijk beginnen en ontwikkelen ideeën van nieuwe generaties zich natuurlijk heel erg in hun school-en studententijd, waardoor ik denk dat het heel belangrijk is op dit punt bewustzijn te creëren bij zowel studenten rechtstreeks als bij de onderwijsinstellingen die een voorbeeldfunctie vervullen. Mijn doel is om met SvM te gaan werken aan het imago van duurzaamheid en te laten zien dat het absoluut iets is waar we mee bezig moeten zijn en dat dit niet zo moeilijk of onhandig is als veel mensen denken.

b0bc3060-dee9-4f20-8e34-162e556adada

Sophie Valk | PR 

Ik ben Sophie Valk en ik vervul aankomend jaar de functie bestuurslid PR bij Studenten voor Morgen. Ik ben 21 jaar, woon in Haarlem en studeer Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute. In mijn studie leer ik alles over het maken van (mode)merken en hoe je een merkidentiteit communiceert naar de wereld en aantrekkelijk maakt voor consumenten. Deze kennis over het neerzetten van een sterk merk met een duidelijke boodschap, wil ik graag toepassen bij Studenten voor Morgen. Zodat nog meer mensen weten wie wij zijn, waar we voor staan en betrokken worden bij onze mooie projecten.

Ik vind het tof om onderzoek te doen naar consumentengedrag en wil mijn ‘commerciële’ kennis toepassen om een positieve verandering op gang te brengen en ervoor zorgen dat een duurzaam beleid binnen het hoger onderwijs de norm wordt. Dit zijn de plekken waar studenten voorbereid worden voor hun toekomst maar zonder een duurzaam beleid, is die er straks niet meer. Mijn doel is om dit jaar vanuit SvM te laten zien dat duurzaamheid niet iets sufs of moeilijks is maar de basis vormt voor een toekomst waarin mens, dier en milieu het best kunnen functioneren.

Nina Vas-Dias | Studentennetwerk

 Ik ben Nina Vas-Dias, en ik vervul dit jaar de functie van studentennetwerk bij Studenten voor Morgen. Ik ben 20 jaar en zit nu in mijn eerste jaar iArts aan Zuyd Hogeschool in Maastricht. Met iArts ga je elk semester bezig met een kunstwerk, voorstelling of installatie die een actueel sociaal probleem aankaart. Omdat het voor mij overduidelijk is dat duurzaamheid bovenaan het lijstje staat van kwesties waaraan meer aandacht besteedt moet worden, en vanwege mijn betrokkenheid bij Keyclyb & Kiwanis, leek Studenten voor Morgen mij de perfecte volgende uitdaging. 

Hoger onderwijs hoort naar mijn mening de jongere generatie te vormen tot sociaal betrokken individuen die klaar zijn om de wijde wereld in te stappen. Met SvM wil ik mij ervoor inzetten om hoger onderwijsinstellingen te stimuleren om de benodigde kennis te delen over hoe jonge mensen ervoor kunnen zorgen dat de wijde wereld nog iets langer blijft bestaan. Dit kan natuurlijk niet zonder de participatie van de studenten! Als bestuurslid studentennetwerk wil ik de spotlight terugzetten op het krachtige netwerk dat Studenten voor Morgen door de jaren heen heeft gecreëerd. Met een focus op inclusiviteit en knowledge-sharing geloof ik dat wij allemaal studenten voor morgen kunnen worden.

Tiffanie Septier | Hoger onderwijs

Hallo allemaal, mijn naam is Tiffanie Septier en ik ben verantwoordelijk voor het Hoger Onderwijs netwerk. Dit jaar verheugd ik me om te werken aan de projecten als de Sustainabul ranking, het creëren van Duurzamestudies.nl, het lanceren van de True Animal Protein Price pilot en meer. Een beetje over mij, ik ben half Frans – half Nederlands en groeide op in Parijs. Waarna ik besloot om naar Nederland te verhuizen waar ik momenteel studeer aan Leiden University College. Hier ontwikkelde ik een sterke passie voor sociale en ecologische duurzaamheid. Dit moedigde mij aan om een bestuurslid te worden bij Studenten voor Morgen. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het strand, hou ik van koken en schilderen.

     Neem een kijkje op deze pagina om te zien welke besturen ons voorgingen.

Meer weten?
Neem contact met ons op