Sustainability Career Event

Sustainability Career Event

Het Sustainability Career Event is sinds 2012 een jaarlijks terugkerend evenement van Morgen in samenwerking met SustainableMotion. In ons netwerk zitten veel studenten, starters en young professionals die graag een succesvolle carrière willen combineren met duurzaamheid. Het Sustainability Career Event is de plek bij uitstek waar deze talenten, met zowel technische als sociale achtergronden, bijeen komen om in contact te komen toekomstige werkgevers. Op 8 februari 2018 vindt alweer de 7e editie plaats van het duurzaamste nationale carrière evenement.

Als vooronderzoek voor het opzetten van een nieuwe master voor de Universiteit Utrecht, heeft SustainableMotion behoefte van bedrijven gepeild en opleidingen met duurzaamheid in het curriculum in kaart gebracht. Uit onderzoek bleek dat bedrijven steeds meer behoefte hadden naar talent wat duurzaamheid binnen een organisatie versnelt. Ook zagen we dat steeds meer studenten in hun vervolgcarrière duurzaamheid en business willen combineren. Dit onderzoek heeft geresulteerd in het organiseren van dit event.

Project

Inmiddels is het Sustainability Career Event uitgeroeid tot het grootste nationale carrière evenement met focus op duurzaamheid. De aanwezige talenten zijn afkomstig uit ons netwerk van HBO en universitaire studenten uit heel Nederland. Het evenement biedt talenten en bedrijven verschillende manieren om met elkaar in te contact te komen:

  • Gastsprekers geven de talenten hun perspectief op carrièremogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Zo gaven afgelopen editie vertegenwoordigers van o.a. IKEA, Vandebron en Dopper hun antwoord op de vraag “Is er een carrière in duurzaamheid voor jou?”.
  • Op de Bedrijvenmarkt komen talenten en toekomstige werkgevers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact.
  • De hele middag door vinden er workshoprondes plaats, waar bedrijven zichzelf presenteren en de talenten beter leren kennen.

Resultaat

Honderden bedrijven zijn inmiddels op het carrière evenement in contact gekomen met het talent wat ze zoeken. De voorgaande 6 edities zijn elk door meer dan 800 studenten en starters bezocht met interesse in duurzaamheid en business. Wil je op de hoogte blijven van het Sustainability Career Event, of meer weten, bekijk dan de website.

Meer weten?
Neem contact met ons op