Uitgelicht

Uitgelicht

Uitslag Duurzame Introductie Stunt 2018!

Op 26 september 2018 heeft het bestuur van Morgen de Duurzame Introductie Stunt Awards uitgereikt. Dit jaar deden we dat op een spectaculaire locatie, namelijk de Heineken Experience in Amsterdam. De Duurzame Introductie Stunt (DIS) is een wedstrijd tussen studie- en studentenverenigingen en introweek-commissies uit diverse steden. Introductieweken strijden om de award: ”Meest Duurzame Introductieweek” en introductiestunts voor de ”Meest Duurzame Introductiestunt”. De winnaars worden door een onafhankelijke jury bepaald. De winnaar van de laatste prijs, de ”Waka Waka Social Impact Prijs”, is de introductiestunt die op de social media de meeste stemmen krijgt. 

De winnaar van de de meest ”Duurzame Introductie Week” is de INKOM Maastricht.

De winnaar van de meest ”Duurzame Introductie Stunt” is STORM Utrecht.

De winnaar van de ”Waka Waka Social Impact Prijs” is D.S.R.V. Laga uit Delft. 

Uitslag SustainaBul 2018!

25 mei 2018 was het dan zo ver; de Nationale Dag van Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs (NDDHO18) en de uitreiking van dé ranking van hogescholen en universiteiten op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar werd de SustainaBul voor de zesde keer uitgereikt. Van deze zes editie is het de eerste waar niet Wageningen University & Research de eerste plaats bemachtigde, maar de TU Eindhoven. Wageningen eindigde op een knappe tweede plaats. Op de derde plaats voor het eerst een hogeschool: hogeschool van Hall en Larenstein. 

Het was een goed jaar voor duurzaamheid in het hoger onderwijs, maar het kan natuurlijk altijd beter! Om deze reden zijn wij in samenwerking met Coöperatie Leren voor Morgen en de Groene Generatie bezig met het ontwikkelen van een nieuw platform van de SustainaBul. Deze zal draaien om kennisdeling en om de groei die je als instelling meemaakt, beter in kaart te brengen. Zo kun je als instelling jouw antwoorden van vorig jaar importeren en deze alleen waar nodig aan te passen. Zo kost het invullen van de vragenlijst minder tijd en kan deze tijd worden geïnvesteerd in andere leuke, duurzame ideëen. Als instelling kun je kiezen welke informatie je openbaar maakt, of dat je het bijvoorbeeld alleen met andere instellingen wilt delen. Door duidelijk inzicht te geven in de scores kunnen instellingen makkelijk contact met elkaar opnemen en van elkaar leren.

 Daarnaast kun je als student in een paar klikken zien hoe jouw instelling scoort op het gebied van onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en integrale benadering. Je kunt de groei zien die zij doormaken en jouw instelling vergelijken met anderen. Dit platform zal gekoppeld worden aan toekomstbehendig.nl, waardoor jij als student ook kunt zien hoe specifieke studies duurzaamheid verwerken in het curriculum. 

Zoals aangegeven is het platform nog in ontwikkeling en om een zo goed mogelijk platform neer te zetten hebben wij jouw hulp nodig! Wij willen zoveel mogelijk feedback verzamelen op de SustainaBul en op dit platform. Om deze reden hebben wij een pagina op onze website gezet waar jij jouw tip en top kunt achterlaten. Deze nemen wij vervolgens mee in het verdere ontwerp van het platform.

studenten voor morgen, wij zijn morgen, sustainabul, duurzaamheid, hoger onderwijs, hogescholen, universiteiten, tu eindhoven, ranking, wageningen university, van hall larenstein, duurzaam, vrije universiteit, universiteit van amsterdam, hogeschool van amsterdam, universiteit leiden, avans hogeschool, radboud nijmegen, erasmus universiteit, HAN hogeschool, rijksuniversiteit groningen

Meer weten?
Neem contact met ons op