Futureproef

Circular Skills

Onze wereld en onze samenleving veranderen en we hebben systeemverandering nodig om verschillende, interdisciplinaire transities te maken voor een duurzamere wereld. Om dit te doen, moeten jongeren door hun opleiding worden ondersteund met de juiste kennis en vaardigheden om deze overgangen te vervullen. Wat belangrijk is voor de toekomst van morgen, verandert elke dag. Daarom moet het onderwijs flexibel en innovatief zijn met docenten met de beste circulaire vaardigheden en kennis. We vragen ons af; wat willen studenten? Hoe zouden zij hun opleiding willen zien? Denken ze dat hun opleiding hen voorbereid op de transities die we moeten maken of op de banen die ze willen vervullen?

Op deze vragen zoekt SvM samen met Leren voor Morgen en de Jonge Klimaat Beweging een antwoord door jongeren een stem geven in de onderwijsvernieuwing. Hiervoor is een game ontwikkeld in samenwerking met Sustainability Games genaamd: Futureproef. 

Futureproef

Onze wereld verandert en de toekomst van jongeren is in het geding. We staan voor enorme uitdagingen op sociaal, economisch en economisch gebied. Wat relevant is voor jongeren om te leren verandert hierdoor ook. In de aanpak van het onderwijs ontbreekt vaak de visie van jongeren. Wat vinden jongeren eigenlijk belangrijk? Wat willen zij leren? Hoe willen zij leren? En hoe zou het onderwijs dan ingericht moeten worden volgens hen? Dat zoeken we uit met de Futureproef, een leergame en enquete ineen. Gemaakt door studenten voor studenten. 

Bekijk hieronder de white paper met de resultaten

Info@studentenvoormorgen.nl
Europalaan 400, 3526KS