Duurzame Introductie Stunt

Lees alles over de DIS 2017!

Over de DIS

De Duurzame Introductie Stunt (DIS) is een wedstrijd tussen studie- en studentenverenigingen en introweek-commissies uit diverse steden. Introductieweken strijden om de award: ‘Meest Duurzame Introductieweek’ en introductiestunts voor de ‘Meest Duurzame Introductiestunt’. Deze twee awards worden elk jaar aangevuld met een derde award, in 2016 was dit de Waka Waka Social Impact prijs.

Doel van de DIS is aankomend studenten bewuster te maken van duurzaamheid. Daarnaast is het een unieke gelegenheid voor een vereniging om zichzelf op de kaart te zetten, nieuwe leden aan te trekken en de clubkas te spekken.

De DIS vindt plaats in de introductieweken in augustus. Dan maken duizenden studenten voor het eerst kennis met het studentenleven. Deze weken zitten vol activiteiten en feesten waar duurzaamheid eenvoudig een plek in kan krijgen. Daarom dagen wij alle studie- en studentenverenigingen én intro-weken uit om mee te doen aan de DIS!

Oprichting

De DIS is in 2012 en 2013 in het leven geroepen door campagnebureau EEN. Samen met partners UMEF en WakaWaka organiseren wij vanaf 2014 dé duurzaamheidsbattle tussen introductie-weken en studentenverenigingen!

Het concept is heel simpel: studie- en studentenverenigingen bedenken een stunt en geven die door aan Studenten voor Morgen. Introductie weken/commissies worden beoordeelt op algehele duurzaamheid door een vragenlijst die tijdens een bezoek aan het evenement zal worden afgenomen door een DIS medewerker. Tijdens de introductieweken in augustus en september worden de stunts uitgevoerd. Verenigingen maken zelf foto’s en filmpjes en sturen die op naar ons. Wij plaatsen ze vervolgens op Facebook. Alle communicatie verloopt namelijk via deze pagina.

DIS 2016

De winnaars van de DIS 2016:

  • Meest Duurzame Introductie Week: AID Wageningen 
  • Meest Duurzame Introductie Stunt: Green Office VU
  • Meest Populaire Stunt: Green Office Groningen en SAMEEN Groningen (KEI-Week Groningen)

Lees meer over de DIS 2016. 

DIS 2015

De winnaars van de DIS 2015:

  • Meest Duurzame Introductie Week: AID Wageningen 
  • Meest Duurzame Introductie Stunt: STORM Utrecht
  • Meest Populaire Stunt: KEI-Week Groningen

 


 

Meer lezen over de DIS?
Ben je benieuwd wat anderen schrijven over de DIS? Lees hier het artikel over editie 2014 van Folia, of lees op Bioblink over hoe de KEI-week Groningen in 2014 heeft gewonnen. Ook de nummer 2 deelt graag tips en tricks met jullie, dus lees hier over de ervaringen van Okeanos! De winnaars van 2015 werden ook gedeeld door een van onze partners UMEF lees dit hier. Daarnaast legt Xander (Bestuurslid PR bij Morgen) uit hoe de DIS in elkaar zit voor GroeneGeneratie!

Deelnemen?
Wil je deelnemen aan de DIS 2017? Leuk! Je kan je aanmelden door te mailen naar DIS [apenstaartje] studentenvoormorgen.nl.

  

DIS2016_Logo_UMEF001_300