Tip top

Feedback nieuw SustainaBul platform

De SustainaBul

Vrijdag 25 mei 2018 is onze jaarlijkse ranking van hoger onderwijsinstellingen op het gebied van duurzaamheid weer uitgereikt: de Sustainabul. Dit was alweer de zesde editie en er is sinds de eerste editie (gelukkig) veel veranderd op het gebied van duurzaamheid in het hoger onderwijs. Nu valt nog steeds veel te bereiken en wij van Studenten voor Morgen denken dat de SustainaBul het middel is om het doel van verduurzaming in het hoger onderwijs te bewerkstelligen. Daarom zetten wij ons in om de SustainaBul mee te laten gaan met de ontwikkelingen en ervoor te zorgen dat het de positieve prikkel blijft geven aan onderwijsinstellingen. Wij hebben afgelopen jaar goed nagedacht over een manier om dit te bereiken. In samenwerking met Coöperatie Leren voor Morgen, Groene Generatie en Edutainment games hebben wij een nieuw platform gecreëerd voor de SustainaBul.  

Waarom een nieuw platform?

Wij hebben voor een vernieuwd platform gekozen om de volgende redenen. Wij hebben afgelopen jaar veel feedback ontvangen op het ontwerp van de SustainaBul en dit in acht genomen. Voor instellingen leek de motivatie om mee te doen afgenomen. Het was lastig om vragen in te vullen en kostte veel tijd. Dit resulteerde tegelijkertijd in een bepaalde ongelijkheid tussen instellingen; bij sommige instellingen ontbrak het aan budget. Ook is de SustainaBul een evenement dat één keer per jaar plaatsvindt. Ook dit gegeven maakt de lastenverdeling niet altijd evenredig. Daarnaast is onze data van de ranking niet makkelijk vindbaar en onoverzichtelijk. Wij wilden graag de data online zien, zodat studenten makkelijk kunnen zien hoe hun instelling het doet op het gebied van duurzaamheid. Op deze manier kunnen ook toekomstige studenten dit gegeven in overweging nemen in hun studiekeuze.

Hieronder vind je screenshots van het nieuwe platform. Een nieuwe invulomgeving wordt gerealiseerd, waarin gemakkelijk de antwoorden van vorig jaar geïmporteerd kunnen worden, met een eventuele toevoeging. De ingevulde data per vraag kan openbaar worden gemaakt, alleen met instellingen worden gedeeld of alleen met de rankers. Dit omdat een groot doel van het nieuwe platform kennisdeling tussen instellingen is. De ratio hierachter is dat sommige instellingen het erg goed doen op de ene categorie en minder op een andere. Instellingen kunnen dan makkelijk inzien welke instelling koploper is op de categorie waar zij minder scoren en contact met deze instelling opnemen. Op deze manier heeft de SustainaBul gedurende het hele jaar effect. Voor studenten wordt het gemakkelijk verschillende instellingen te vergelijken en de ingevulde data in te zien. De website wordt gekoppeld aan Toekomstbehendig, waardoor studenten ook per studie kunnen inzien hoe duurzaam deze is.

Wat kun jij doen?

Met deze veranderingen hopen wij dat de SustainaBul uiteindeljk alle hoger onderwijs instellingen weet te bereiken. Maar het platform wordt meer dan een competitie tussen instellingen; instellingen gaan van elkaar leren en samenwerken aan duurzame ontwikkeling in het hoger onderwijs. Om deze doelen te bereiken hebben wij jouw hulp nodig! Hieronder staan een aantal screenshots van het beoogde nieuwe platform. Wij zoeken nog feedback op het nieuwe platform om deze zo succesvol mogelijk te maken. Hier zal uiteindelijk ook een feedbacksessie over komen. Dus wil jij een bijdrage leveren aan de verduurzaming van het hoger onderwijs? Bekijk dan onderstaande screenshots en laat een tip&top voor ons achter door het bovenstaande formulier in te vullen! 

Meer weten?
Neem contact met ons op