DISEvenementenNieuws

Stem nu op de ‘Social Impact Prijs’ van de Duurzame Introductie Stunt 2017!

De stemming voor de ‘Social Impact Prijs’ 2017 is geopend. Stem op de week of studentenorganisatie die duurzaamheid het beste heeft overgebracht volgens jou tijdens de Duurzame Introductie Stunt 2017!

Een deskundige jury heeft een selectie gemaakt van studentenorganisaties en weken die duurzaamheid volgens hun het beste hebben overgebracht tijdens de DIS 2017. Wie de winnaar wordt van de Social Impact prijs (t.w.v. 500,- en waka waka’s) is nu aan jullie! Stem op die stunt of week waarvan jij vindt dat zij duurzaamheid tijdens de introductieperiode voor studenten het beste hebben overgebracht!

Zien wie de winnaar wordt? Kom dan 28 september naar de Kargadoor in Utrecht! (Poll sluit voor aanvang DIS Awards 2017).

Kanshebbers zijn;

 – Eurekaweek 
– OWee Delft
–  W.S.R. Argo
– Leiden University Green Office

W.S.R. Argo: Bij argo in Wageningen kon je een ergometerwedstrijd doen waarbij aangegeven werd hoeveel watt jij had opgewekt met het ergometeren Vervolgens kon je zien hoeveel watt gelijk stond aan bepaalde apparaten. Bijvoorbeeld voor een plasma tv is er 200 watt nodig. Hiermee wilde zij het bewustzijn over hoeveel energie er nodig is voor apparaten vergroten. Daarbij kwam dat er een klassement werd bijgehouden van wie het meeste watt had opgewekt! De rij was lang en veel mensen wilde meeroeien!

GreenOffice Leiden: In Leiden kon je op de foto met jou goede duurzame voornemen van dat jaar! Deze foto’s werden vervolgens op hun Facebook geplaats. Maar dat was niet alles je kon ook een enquete invullen over wat jij graag wilde dat GO Leiden zou gaan doen dat jaar. Na het invullen kreeg je een mooi Join the Pipe waterfles mee. Deze stunt pakte uit en stond op drie introductiedagen om het onderderwerp duurzaamheid te promoten!

Eureka Week: Bij de Eureka week in Rotterdamwas er een meter gemaakt die aangaf hoeveel zij bespaard hadden op een bepaalde categorie. Elke minuut werd er een andere categorie getoond. Met deze stunt hebben zij bewustzijn onder de studenten proberen te creëren over hun besparingen! Daarnaast was er een dansvloer waar er energie werd opgewekt als jij ging dansen!

OWee week: In de OWee week in Delft werden studenten rondgeleid door de Green Village. Dit is een stuk land naast de universiteit waar allerlei duurzame projecten worden gehouden. Zo zijn er afdakjes waar zonnepanelen op staan en waar tegelijkertijd de auto onder kan staan en kan opladen. Maar ook worden er projecten gedaan met de zogenaamde bluebattary de enige batterij die helemaal duurzaam is. Zo zijn er nog veel meer van dit soort projecten te zien en de OWee liet hun studenten dit innovatieve stukje grond zien!

Keuze gemaakt? Breng je stem uit hier!