bestuur faq

FAQ bestuursjaar bij Morgen

Heb jij interesse in een bestuursfunctie bij Morgen, maar heb je nog wat vragen? Dan ben je hier op het juiste webadres¬†ūüėČ !¬†Op deze pagina proberen wij al jouw vragen¬†te¬†beantwoorden.¬†

Wat is Morgen?

Morgen is een landelijke studentenorganisatie die zich inzet voor verduurzaming van het hoger onderwijs. Dit doel proberen wij op een positieve en politiek-neutrale manier¬†te¬†bereiken en daar hebben wij verschillende manieren voor. Enerzijds organiseren we projecten die gericht zijn op de hoger onderwijsinstellingen (de universiteiten en hbo’s), zoals de¬†SustainaBul. Anderzijds organiseren wij projecten waarmee we inspelen op het bewustzijn en de lifestyle van studenten. Voorbeelden hiervan zijn de Duurzame Introductie Stunt, de Student Energy Race en DuurzameStudent.nl. Last but¬†not¬†least,¬† zijn wij een netwerkorganisatie met zo’n 35 lokale (studenten)¬†lidorganisaties¬†die zich allemaal inzetten voor duurzaamheid!¬†

Wat houdt een bestuursfunctie bij Morgen in?

Een bestuursjaar bij Morgen betekent dat je je samen met vijf andere bestuursleden (van 1 juli 2019 t/m 31 juni 2020) 16-24 uur per week inzet voor alle interne en externe aspecten die bij een organisatie komen kijken. Denk aan het organiseren van projecten, het bijhouden van het netwerk, de interne organisatie, het opstellen van het jaarlijkse beleidsplan en vooral het samenwerken met veel andere partijen. Het leuke aan een bestuursjaar bij Morgen is dat er, naast alle formele zaken, genoeg ruimte is voor creativiteit, spontaniteit en plezier.  

Hoe veel tijd kost een bestuursjaar bij Morgen?

Een bestuursfunctie bij Morgen is parttime. Dit betekent dat je naast het bestuur ook nog tijd hebt voor je studie en/of een bijbaantje. Als voorzitter moet je 24 uur per week beschikbaar zijn. De andere functies kosten 16 uur per week. Het bestuursjaar gaat in vanaf 1 juli en zal tot en met 31 juni duren. Natuurlijk is het mogelijk om enkele weken wat rustiger aan te doen, in overleg met je bestuursgenoten.  

Welke functies zijn er?

Het bestuur van Morgen telt 6 functies: 

Op de pagina’s van alle functies vind je algemene functieomschrijvingen, maar gelukkig is er veel ruimte voor eigen invulling. Zo worden aan het begin van het jaar alle projecten verdeeld onder de bestuursleden en kan je dus zelf aangeven welke projecten jou het leukst lijken om in jouw portefeuille te hebben. 

Hoe financier ik mijn bestuursjaar?

Als je een bestuursjaar doet bij Morgen heb je recht op een vrijwilligersvergoeding. Deze vergoeding is 300 euro per maand voor de voorzitter (24u p/w) en 200 euro per maand voor de andere functies (16 u p/w).  

Moet ik een bepaalde achtergrond hebben qua studie/ervaring?

Bij Morgen zijn we groot voorstander van diversiteit! Dit betekent dat iedereen welkom is en wij het juist aanmoedigen om vanuit verschillende disciplines te komen. Je hoeft dus niet per se een studie te doen die te maken heeft met milieu of duurzaamheid, en je hoeft hier ook niet direct ervaring mee te hebben. Het belangrijkst is dat je een hart hebt voor duurzaamheid en je hier een jaar lang voor wil inzetten.  

Zijn er eisen waar ik aan moet voldoen?

Morgen zoekt bestuursleden die actief zijn in het hoger onderwijs. Dit betekent dat je dus nog student bent, een tussenjaar hebt of bezig bent met afstuderen. Verder zijn er geen eisen en kan iedereen die ge√Įnteresseerd is, solliciteren!¬†

Mogen mannen ook solliciteren?

Ja!¬†ūüėČ Dat het huidige bestuur uit zes vrouwen bestaat, is puur toeval.¬†

Hoe kan ik solliciteren?

Je kunt solliciteren door een mail te sturen naar sollicitatie@studentenvoormorgen.nl met daarin jouw motivatiebrief en CV.  

Moet ik op een specifieke functie solliciteren?

In je sollicitatiebrief mag je ingaan op een bepaalde functie, maar je mag natuurlijk ook solliciteren als je geen voorkeur hebt voor een specifieke functie.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Je kunt solliciteren tot en met 19 april. Daarna zal de sollicitatiecommissie, bestaande uit twee huidige bestuursleden, een lid uit de adviesraad en twee externe leden, bepalen of je wordt uitgenodigd op gesprek. Vervolgens zal eind mei/begin juni bekend worden of jij in het nieuwe bestuur van Morgen zit.

Hoe ziet de overdrachtsperiode eruit?

Zodra je weet dat je deel mag nemen in het nieuwe bestuur van Morgen, begint de overdrachtsperiode. In deze periode loop jij mee met jouw voorganger (dan nog bestuurslid) om te kijken hoe het in zijn werk gaat. Je gaat mee naar afspraken, maar spreekt ook één op één af om alles door te spreken. Ook zal er in mei/juni een weekend plaatsvinden met het huidige bestuur en kandidaatsbestuur waarin de overdracht centraal staat.

Ik heb een andere vraag, bij wie kan ik terecht?

Zijn er nog steeds vragen die onbeantwoord zijn? Mail dan naar voorzitter@studentenvoormorgen.