Verdrag Duurzaamheid in het Onderwijs: van peuter tot post-doc!

Op 9 oktober 2014 hebben Morgen, JMA, de NJR en de Groene Generatie het Verdrag Duurzaamheid in het Onderwijs getekend met een meerderheid van de politieke partijen: D66, GroenLinks, PvdA, SP, PvdD en CU.  Het verdrag is het resultaat van jarenlang hard werken om duurzaamheid een rol in het onderwijs te geven.

Met het verdrag willen we de politiek overtuigen van het belang van de integratie van duurzame ontwikkeling in het onderwijs. De duurzaamheidsvraagstukken in de huidige samenleving vragen namelijk om het aanleren van kennis en vaardigheden, van peuter tot postdoc. Onderwijs speelt hierin een essentiële rol en moet daarom meer toekomstgericht worden. Een groene generatie vraagt om duurzame educatie!

Daarom verzoeken we in het verdrag de Minister en de Staatssecretaris van Onderwijs om te onderzoeken hoe duurzame ontwikkeling op integrale wijze en structurele wijze in het Nederlandse onderwijs gefaciliteerd kan worden. Ook vragen we hen om op basis daarvan met een voorstel naar de Tweede Kamer te komen.

Het Verdrag wordt gesteund door 40 jongerenorganisaties en meer dan 50 partijen uit het bedrijfsleven en uit de maatschappelijke sector.

Meer informatie: bekijk een filmpje, of lees het Verdrag!