NieuwsVacature

Vacature: Eindredacteur Duurzame Student (5-8 uur per week)

logo duurzamestudent

GEZOCHT: Eindredacteur Duurzame Student (5-8 uur per week)

Studenten voor Morgen is op zoek naar een nieuwe eindredacteur voor ons online magazine duurzamestudent.nl; hét landelijk platform voor studenten en duurzaamheid! Heb jij een vlotte pen, affiniteit met taal en wil je journalistieke ervaring opdoen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

DuurzameStudent.nl is in 2008 gestart onder de vlag van Studenten voor Morgen. Dit online magazine is bedoeld om studenten te laten zien op welke creatieve en toffe manieren je met duurzaamheid bezig kunt zijn. Zo vind je op de website artikelen over mode, apps, recepten, reizen, duurzame ontwikkeling, nieuwe initiatieven en uitdagende vraagstukken. Ons team bestaat uit een hoofdredacteur, een eindredacteur (jij?), het bestuurslid PR van Studenten voor Morgen en het redacteurenteam. Het zijn allemaal enthousiaste studenten en young professionals die affiniteit hebben met duurzaamheid en graag een verschil willen maken.

Als eindredacteur speel je een cruciale rol in de inhoud van de website en de communicatie met de redacteuren. Je redigeert de artikelen van redacteurs, bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de website en de sociale media van Duurzame Student, hierbij werk je nauw samen met de hoofdredacteur.

Wat bieden wij aan?
Werken in een enthousiast, ambitieus en jong team
√ Je kunt thuis werken: je wordt alleen geacht één keer per maand op redactievergaderingen aanwezig te zijn en af en toe af te spreken met de hoofdredacteur en de PR van Morgen
√ De mogelijkheid om je journalistieke en organisatorische vaardigheden te verbeteren
√ Een flexibele en creatieve functie waarin er veel ruimte is voor eigen invulling
√ De kans om je op persoonlijk en professioneel gebied te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen in de wereld van duurzaamheid
√ Reiskosten- en vrijwilligersvergoeding

Wie zoeken wij?
√ Je bent een student of young professional met affiniteit voor duurzaamheid
√ Je kunt goed samenwerken: je bent een teamplayer
√ Je hebt een oog voor taalkundige details
√ Ervaring met WordPress is een pre
√ Je bent vanaf halverwege september 5 tot 8 uur in de week beschikbaar

Lees jij dit en denk je: Dat ben ik! Laat het ons dan snel weten door je CV en motivatiebrief vóór 15 september 23:59 uur te sturen naar pr@studentenvoormorgen.nl. Gesprekken zullen zondag 17 september plaatsvinden.