Over ons

Morgen is het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Deze landelijke studentenorganisatie stimuleert studenten om te kiezen voor een duurzame levensstijl, studie en carrière. Morgen werkt samen met lidorganisaties in diverse studentensteden. Met studenten uit heel Nederland werken we aan het informeren van andere studenten rondom duurzaamheid en het organiseren van projecten op dit gebied. Daarnaast zet Morgen zich in voor een meer duurzaam onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering op zowel universiteiten als hogescholen.

Morgen gebruikt in haar activiteiten de duurzaamheidsdefinitie uit Our Common Future (ook bekend als het Brundtland rapport): “Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie zonder de behoeften voor toekomstige generaties in gevaar te brengen.”

Morgen zet zich met deze missie en visie in voor de onderstaande Sustainable Development Goals
SDG 4 studenten voor morgen
SDG 13 studenten voor morgen
SDG 17 studenten voor morgen

Wil je in één oogopslag zien waar onze organisatie voor staat en hoe wij in elkaar zitten? Bekijk de factsheet!

Het dagelijkse bestuur van Morgen bestaat uit een team jonge, enthousiaste en duurzame studenten. Het bestuur wisselt elk jaar op 1 juli en heeft de verantwoordelijkheid voor alles wat er binnen Morgen gebeurt: projecten, financiën, ondersteuning van lidorganisaties, enzovoorts. Verder is het bestuur het gezicht van Morgen en proberen zij Morgen zo goed mogelijk op de kaart te zetten.

Morgen wordt in het bestuursjaar 2017-2018 gerund door een bestuur van zes enthousiaste studenten:

Luc de Vries | Voorzitter | Pre-master student Finance en Economie | Amsterdam
Emily den Boer | Secretaris | Tussenjaar | Leiden
Ben Pieterse | Penningmeester | Bachelor-student Delta Management | Leiden
Jolein Holtz | Bestuurslid PR & Communicatie | Master-student International Public Law | Amsterdam
Marien Boonman | Bestuurslid Studentennetwerk | Master-student Sustainable Energy Technnology | Delft
Denny van der Vlist | Bestuurslid Hoger Onderwijs | Bachelor-student Politicologie | Leiden

 
Bestuursfoto studenten voor morgen 2017-2018
Fotocredits: Kimberley Klein Meulekamp

Luc de Vries | Voorzitter

Mijn naam is Luc de Vries, ik ben 21 jaar en bachelor student Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ik woon nu ook in Amsterdam, maar kom oorspronkelijk uit Hoorn. Naast voorzitter van Morgen zijn ga ik komend jaar ook een pre-master finance en economie volgen. Mijn passie voor duurzaamheid is al vroeg opgewekt door mijn ouders en absoluut versterkt door de studie die ik volg. Daarnaast kijk ik ernaar uit om al onze leden te ontmoeten en het netwerk wat door onze voorgangers zo zorgvuldig is opgebouwd te versterken en uit te breiden. In mijn vrije tijd kook ik graag, tennis ik af en toe en drink ik graag een biertje met vrienden

 

Emily den Boer | Secretaris

Mijn naam is Emily den Boer en ik ben secretaris van Studenten voor Morgen. Opgegroeid op de Utrechtse Heuvelrug ben ik mij van jongs af aan zeer bewust van mijn omgeving en onze omgang met het milieu. Voor mij is duurzaamheid de status quo. Niet iets dat je voor even ‘doet’, maar dat overal doorheen loopt of zou moeten lopen.

Ik heb mijn bachelor Rechten in Leiden afgerond. Ook in mijn studie blijf ik mij bezighouden met het raakvlak met duurzaamheid. Aankomend jaar ga ik met mijn bestuursgenoten de Duurzame Introductie Stunt en het Sustainability Career Event organiseren. Ik kan niet wachten! In mijn vrije tijd houd ik van roeien en met mijn jaarclub drankjes doen.

Ben Pieterse | Penningmeester

Mijn naam is Ben Pieterse en het komende jaar ben ik de penningmeester van Studenten voor Morgen. Ik ben 22 jaar en ik studeer momenteel Delta Management in Vlissingen, maar oorspronkelijk kom ik uit Leiden en dit jaar zal ik daar ook gaan wonen. Ik ben ook buiten mijn opleiding veel bezig met duurzaamheid, zo ben ik bezig met het oprichten van een Green Office op mijn Hogeschool en ik ben momenteel bezig met een Honours Programme onderzoek naar Vertical Farming (erg duurzaam). Daarnaast bezoek ik regelmatig conferenties en allerlei duurzaamheidsevenementen.

Voor mij is Morgen een organisatie met veel potentie en groeimogelijkheden. Duurzaamheid moet populairder worden en studenten zijn de ideale doelgroep om dit onder de aandacht te brengen. Dit is waar ik mij voor wil inzetten en op nationaal niveau is Morgen de ideale organisatie om dit te kunnen realiseren. Bovendien, kan ik nog veel leren op het gebied van management en bestuur, Morgen is hierin een ideale stap.

Morgen is klaar om nog meer te groeien en in een jaar kunnen er veel stappen worden gezet. Samen met mijn vijf medebestuursleden gaan we dit jaar iets moois neerzetten. 

Jolein Holtz | Public relations

Mijn naam is Jolein Holtz en het komende jaar zal ik het bestuurslid PR zijn van Morgen. Ik doe momenteel de master International Public Law aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat ik deze master startte heb ik mijn bachelor Rechten in Groningen afgerond waarna ik een jaar ben gaan reizen. Gedurende dit jaar reizen en tijdens het volgen van het vak Internationaal Milieurecht, is mijn interesse in duurzaamheid enorm gegroeid. Tijdens het reizen zie je de scherpe contrasten in de omgang met duurzaamheid in de brede zin. Ik ben er zelf van overtuigd dat goede voorlichting en goed onderwijs deze contrasten kan verzachten. Dit is ook de reden dat ik bij Morgen ben terechtgekomen en ik hoop komend jaar dan ook zoveel mogelijk mensen te bereiken en kunnen inlichten over het belang van duurzaamheid.

Naast het bestuur en het voortzetten van mijn master houd ik van film en muziek, koken en ik rijd motor. Ik kijk ernaar uit om het komende jaar Morgen nog beter op de kaart te zetten!

Marien Boonman | Studentennetwerk

Ik ben Marien Boonman en sinds 1 juli bestuurslid Studentennetwerk bij Studenten voor Morgen. Afgelopen september ben ik begonnen met de master Sustainable Energy Technology, nadat ik mijn bachelor Maritieme Techniek in augustus had afgerond. In mijn studie, maar ook daarbuiten heb ik me altijd afgevraagd hoe dingen zo efficiënt en duurzaam mogelijk kunnen. Goede voorbeelden daarvan zijn onze voedselproductie en ons energiegebruik, twee gigantische industrieën die een enorme impact hebben op de wereld. De laatste jaren zie ik dat meer een meer mensen zich inzetten voor duurzaamheid. Ook onder studenten is die trend gaande, de groei van mijn master is daar een goed voorbeeld van. Ik wilde graag meer bijdragen aan de betrokkenheid bij duurzaamheid van studenten, en daarom heb ik ook gesolliciteerd voor het bestuur bij Studenten voor Morgen.
 
De gesprekken die ik de afgelopen tijd al heb gevoerd met een aantal lidorganisaties hebben mij alleen nog maar enthousiaster gemaakt om van het komend jaar een enorm succes te maken!

Denny van der Vlist | Hoger onderwijs 

Ik ben Denny van der Vlist, het nieuwe bestuurslid Hoger Onderwijs in dit bestuur. Ik ben 20 jaar oud en ben nog bezig met mijn bachelor Politicologie aan de Universiteit van Leiden. Daarnaast ben ik vorig jaar al betrokken geweest bij het netwerk van Morgen als bestuurslid van Green Keys. Ik ben zelf zeer politiek geïnteresseerd en zo ben ik ook uiteindelijk bij Morgen terecht gekomen. Ik zie het van de grootste urgentie om de duurzame transitie te maken, helaas is dit probleem op dit moment meer een politiek probleem dan een technisch probleem. Door via het onderwijs aan duurzaamheid te werken, hoop ik het bewust maken van een nieuwe generatie te bewerkstelligen. In mijn functie als Bestuurslid Hoger Onderwijs ga ik mij hier dus ook een jaar hard voor maken. Naast mijn duurzame interesse ben ik iemand die graag voetbalt, leest, reist en vooral de gezelligheid opzoekt met een drankje. Ik hoop velen van jullie dit jaar zo nog te kunnen spreken!

Meer weten?
Neem contact met ons op