DIS 2017

Duurzame Introductiestunt 2017

Over de DIS

De voorbereidingen voor de Duurzame Introductiestunt 2017 zijn alweer vol aan de gang! De Duurzame Introductie Stunt (DIS) is een wedstrijd tussen studie- en studentenverenigingen en introweek-commissies uit diverse steden. Introductieweken strijden om de award: ‘Meest Duurzame Introductieweek’ en introductiestunts voor de ‘Meest Duurzame Introductiestunt’. Deze twee awards worden elk jaar aangevuld met een derde award, in de Waka Waka Social Impact prijs.

Het doel van de DIS is aankomende studenten bewuster te maken van duurzaamheid. Daarnaast is het een unieke gelegenheid voor een vereniging om zichzelf op de kaart te zetten, nieuwe leden aan te trekken en de clubkas te spekken.

De DIS vindt plaats in de introductieweken in augustus en september. Dan maken duizenden studenten voor het eerst kennis met het studentenleven. Deze weken zitten vol activiteiten en feesten waar duurzaamheid eenvoudig een plek in kan krijgen. Daarom dagen wij alle studie- en studentenverenigingen én intro-weken uit om mee te doen aan de DIS!

Het concept is heel simpel: studie- en studentenverenigingen bedenken een stunt en geven die door aan Studenten voor Morgen. Wij komen langs tijdens de stunt en schrijven er een verslag van, inclusief foto’s en filmpjes. Een jury bepaalt op basis van enkele criteria welke stunt wint!  Introductieweken/commissies worden beoordeeld op algehele duurzaamheid door een vragenlijst die tijdens een bezoek aan het evenement zal worden afgenomen door iemand van Studenten voor Morgen.

 

Prijzen DIS 2017

 

Meest Duurzame Introductie Week- 750€
Welke introductie-week heeft duurzaamheid het beste door de gehele intro-week verweven. Dit wordt gecheckt door middel van een vragenlijst ontwikkeld in samenwerking met UMEF. Deze prijs is enkel te winnen door landelijke intro-weken.

Meest Duurzame Introductie Stunt- 750€
Welke stunt heeft de meeste impact op sociale en ecologische duurzaamheid en zorgt op een leuke en toegankelijke manier voor bewustwording onder studenten? Deze prijs wordt bedeeld door een deskundige jury en is enkel te winnen door studie- en studentenverenigingen.

Social Impact Prijs- 500€ + Waka Waka’s
Welke stunt of intro-week heeft het thema sociale duurzaamheid het best aan het licht gebracht? Een deskundige jury kiest 3 tot 5 finalisten die vervolgens de prijs kunnen winnen door de meeste stemmen via Facebook te vergaren. Deze prijs kan zowel door intro-weken als door studie- en studentenverenigingen worden gewonnen.

 

Deelnemen aan de DIS 2017?
Geïnteresseerd om met jouw studie- of studentenvereniging of introductieweek mee te doen aan de DIS? Stuur dan een mailtje naar dis@studentenvoormorgen.nl. Voor up-to-date informatie over de DIS kan je kijken op onze facebook pagina [https://www.facebook.com/duurzameintro/].