Duurzame Introductie Stunt

Duurzame Introductie Stunt

De Duurzame Introductie Stunt (DIS) is een wedstrijd tussen studie- en studentenverenigingen en introweek-commissies uit diverse steden. Introductieweken strijden om de award: ‘Meest Duurzame Introductieweek’ en introductiestunts voor de ‘Meest Duurzame Introductiestunt’. Naast deze twee prijzen kun jij een derde beslissen; de Social Impact prijs.

Het doel van de DIS is aankomende studenten bewuster maken van duurzaamheid. Daarnaast is het een unieke gelegenheid voor een vereniging om zichzelf op de kaart te zetten, nieuwe leden aan te trekken en de clubkas te spekken. De DIS vindt plaats in de introductieweken in augustus. Dan maken duizenden studenten voor het eerst kennis met het studentenleven. Deze weken zitten vol activiteiten en feesten waar duurzaamheid eenvoudig een plek in kan krijgen. Daarom dagen wij alle studie- en studentenverenigingen én intro-weken uit om mee te doen aan de DIS! 

Concept

De DIS is in 2012 en 2013 in het leven geroepen door campagnebureau EEN. Samen met partners UMEF en WakaWaka organiseren wij vanaf 2014 dé duurzaamheidsbattle tussen introductie-weken en studentenverenigingen! Het concept is heel simpel: studie- en studentenverenigingen bedenken een stunt en geven die door aan Studenten voor Morgen. Introductie weken/commissies worden beoordeeld op algehele duurzaamheid door een vragenlijst die tijdens een bezoek aan het evenement zal worden afgenomen door een DIS medewerker. Tijdens de introductieweken in augustus en september worden de stunts uitgevoerd. DIS-medewerkers komen langs tijdens de stunt en schrijven er een verslag van, inclusief foto’s en filmpjes. Deze foto’s en video’s worden vervolgens geplaatst op Facebook. Een jury bepaalt op basis van enkele criteria welke stunt wint. De winnaars worden bekend gemaakt op de DIS-uitreiking, welke eind september plaatsvindt.

DIS 2017

De 2017-editie telde 24 deelnemers. De winnaars van de DIS 2017 zijn:

  • Meest Duurzame Introductie Week: AID Wageningen (750€)
  • Meest Duurzame Introductie Stunt: Green Office TU Eindhoven & Team Energy (750€)
  • Social Impact Prijs: W.S.R. Argo (500€ + Waka Waka’s)
Enthousiast? En wil je je opgeven voor de editie van 2018? Je kan je opgeven door te mailen naar DIS@studentenvoormorgen.nl.
DIScoordinator

DIS-coördinator: Winnie de Jong

Ik ben Winnie de projectcoördinator van de DIS 2017. Ik studeer Future Planet Studies en ben hier al veel bezig met het onderwerp duurzaamheid. Ik ken al veel theorieën en heb de ideeën van allerlei auteurs leren kennen, maar de vraag die bij mij opkwam is hoe kunnen we nou nu als student iets doen aan een duurzaamheid. De DIS lijkt mij daar de perfecte gelegenheid voor! Ik heb heel veel zin om bij iedereen langs te gaan en ben erg benieuwd wat er dit jaar allemaal gedaan gaat worden om de introductieperiode zo duurzaam mogelijk te maken!

Meer weten?
Neem contact met ons op