Comité van aanbeveling

Comité van Aanbeveling

Studenten voor Morgen heeft een Comité van Aanbeveling, dat zijn publiekelijke steun verleent aan de activiteiten van SvM. In dit Comité zitten meerdere prominenten uit onder andere de politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap, die allemaal een sterke binding hebben met duurzaamheid.

Margreet van Gastel

Margreet van Gastel kan worden gezien als een ware energietransitie-specialist. Ze is actief bij de Rijksoverheid, openbare besturen en bekleedt vele maatschappelijke functies. Voor Margreet staan verantwoordelijkheid en gelijkheid aan de voet van verantwoorde omgang met onze leefomgeving. Met een onderscheidend liberaal perspectief streeft Margreet ernaar om innovatie en een groen economisch klimaat te bevorderen. Hierbij stelt Margreet verbinden tussen onderwijs, onderzoek, ondernemers en de overheid centraal om duurzame ontwikkelingen aan te jagen. Met uiteindelijk doel een beter klimaat voor iedereen. 

Carlos de Bourbon de Parme

Prins Carlos is de zoon van prinses Irene, de zus van prinses Beatrix. Momenteel is Carlos directeur van het INSID, het Institute for Sustainable Innovation & Development. Het INSID is een onafhankelijke stichting met als doel het versnellen van duurzaamheid. Een van zijn nevenfuncties is het voorzitterschap van de stichting Nederland krijgt Nieuwe Energie, met als doel om de transitie naar schone energie te versnellen.

Willem Lageweg

Willem Lageweg is een boerenzoon uit Hellevoetsluis, gelukkig getrouwd met Marleen en trotse vader van drie kinderen. Na een jarenlange loopbaan bij de Rabobank is hij ruim tien jaar directeur van MVO Nederland geweest. Daarnaast is hij bestuurlijk actief op het terrein van de multiculturele samenleving en bij  Women on Wings, een sociale onderneming die zich richt op economische zelfstandigheid van vrouwen in  India. Hij is nog steeds adviseur en bestuurder bij MVO Nederland en blijft zich inzetten voor een duurzame, inclusieve samenleving.

Marjan Minnesma

Marjan Minnesma is de “duurzaamheidskoningin” van Nederland en is verscheidene malen gekozen tot nummer 1 van de Trouw Duurzame Top-100; de lijst met de meest invloedrijke Nederlanders op duurzaamheidsgebied. Als directeur van Urgenda, de actieorganisatie met als slogan Samen Sneller Duurzaam, zet zij zich volledig in om Nederland verder te verduurzamen. Voorheen is Marjan onder andere werkzaam geweest bij Novem (voorloper RVO.nl), Greenpeace en duurzaamheidsinstituten als IVM en Drift.

Herman Wijffels

Econoom en CDA-prominent Herman Wijffels bekleedde tijdens zijn loopbaan diverse vooraanstaande functies, waaronder voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland, voorzitter van de Sociaal- Economische Raad (SER) en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Momenteel is hij co-voorzitter van Worldconnectors, een organisatie die zich bekommert  om internationale vraagstukken waarbij ze zich baseren op de Earth Charter en VN Millenniumverklaring. Ook is hij hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Antoine Heideveld

Antoine Heideveld is op dit moment directeur bij Het Groene Brein en wordt gezien als een van dé duurzaamheidexperts op het gebied van onderwijs en business. Antoine is een van de oprichters van het LHUMP*. Heideveld heeft Ecologie en Evolutionaire Biologie gestudeerd aan de UVA en heeft bij dezelfde universiteit jaren lesgegeven in Duurzame Ontwikkeling.

*Studenten voor Morgen is in 1993 opgericht door lokale studenten-milieuorganisaties uit verschillende steden. De vereniging werd tot 2010 LHUMP genoemd: het Landelijk Hogeschool en Universitair Milieu Platform.

Thiëmo Heilbron

Thiëmo Heilbron is bioloog, ecoloog en oprichter van Fawaka Ondernemersschool en Fawaka Nederland. Fawaka Ondernemersschool realiseert educatieve programma’s voor kinderen over duurzaam ondernemen. Met Fawaka Nederland wil hij jongeren met verschillende culturele achtergronden en opleidingsniveaus betrekken bij de milieuvraagstukken en maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Hij deelt hun verhalen op zijn website en adviseert bedrijven en organisaties hoe je met deze generatie samen kunt werken. Dit alles om duurzaamheid inclusief en bereikbaar te maken.

Sandra Pellegrom

Sandra Pellegrom is een specialist op het gebied van beleid, ontwikkeling en internationale relaties. Na jarenlang verschillende functies te hebben bekleed bij ambassades, het ministerie van Buitenlandse zaken en de United Nations, is Sandra vanaf oktober 2019 dé Sustainable Development Goals Coördinator van Nederland. Sandra zorgt ervoor dat de juiste onderwerpen geagendeerd worden en dat het netwerk van SDG Nederland ondersteund wordt. Onder het motto ‘Nederland moet rol als duurzame pionier waarmaken’ is Sandra aanjager van de Sustainable Development Goals in Nederland.

Info@studentenvoormorgen.nl
Europalaan 400, 3526KS