Comité van aanbeveling

Comité van Aanbeveling

Morgen heeft een Comité van Aanbeveling, dat zijn publiekelijke steun verleent aan de activiteiten van Morgen. In dit Comité zitten meerdere prominenten uit onder andere de politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap, die allemaal een sterke binding hebben met duurzaamheid.

Herman Wijffels

Econoom en CDA-prominent Herman Wijffels bekleedde tijdens zijn loopbaan diverse vooraanstaande functies, waaronder voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland, voorzitter van de Sociaal- Economische Raad (SER) en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Momenteel is hij co-voorzitter van Worldconnectors, een organisatie die zich bekommert  om internationale vraagstukken waarbij ze zich baseren op de Earth Charter en VN Millenniumverklaring. Ook is hij hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Herman Wijffels CvA Studenten voor Morgen
Marjan Minnesma CvA Studenten voor Morgen

Marjan Minnesma

Marjan Minnesma is de “duurzaamheidskoningin” van Nederland, en staat al vier jaar bovenaan de Trouw Duurzame Top-100, de lijst met de meest invloedrijke Nederlanders op duurzaamheidsgebied. Als directeur van Urgenda, de actieorganisatie met als slogan Samen Sneller Duurzaam, zet zij zich volledig in om Nederland verder te verduurzamen. Voorheen is Marjan onder andere werkzaam geweest bij Novem (voorloper RVO.nl), Greenpeace en duurzaamheidsinstituten als IVM en Drift.

Carlos de Bourbon de Parme

Prins Carlos is de zoon van prinses Irene, de zus van prinses Beatrix. Momenteel is Carlos directeur van het INSID, het Institute for Sustainable Innovation & Development. Het INSID is een onafhankelijke stichting met als doel het versnellen van duurzaamheid. Een van zijn nevenfuncties is het voorzitterschap van de stichting Nederland krijgt Nieuwe Energie, met als doel om de transitie naar schone energie te versnellen.

Carlos de Bourbon de Parme CvA Studenten voor Morgen
Stientje van Veldhoven CvA Studenten voor Morgen

Stientje van Veldhoven

Stientje van Veldhoven heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd in Nijmegen en universiteiten in Parijs, Groningen en Brussel. Sindsdien is zij werkzaam geweest bij o.a. het Ministerie van Economische Zaken, en als Nederlandse vertegenwoordiger bij de EU tijdens het voorzitterschap in 2004. Van Veldhoven is vanaf juni 2010 tot en met oktober 2017 Tweede Kamerlid voor D66 geweest. In de Kamer zette zij zich met passie in voor duurzaamheid in al haar facetten. En met succes: Van Veldhoven is in 2011 en 2012 verkozen tot Groenste Politicus van het jaar. Momenteel zet zij deze passie in als staatssecretaris voor infrastructuur en milieu in Kabinet Rutte-III.

Willem Lageweg

Willem Lageweg is een boerenzoon uit Hellevoetsluis, gelukkig getrouwd met Marleen en trotse vader van drie kinderen. Na een jarenlange loopbaan bij de Rabobank is hij tuim tien jaar directeur van MVO Nederland geweest. Daarnaast is hij bestuurlijk actief op het terrein van de multiculturele samenleving en bij  Women on Wings, een sociale onderneming die zich richt op economische zelfstandigheid van vrouwen in  India. Hij is nog steeds adviseur en bestuurder bij MVO Nederland en blijft zich inzetten voor een duurzame, inclusieve samenleving.

Willem Lageweg CvA Studenten voor Morgen
Jan Terlouw CvA Studenten voor Morgen

Jan Terlouw

Jan Terlouw, geboren in 1931, was van oorsprong fysicus. Na jaren als onderzoeker te hebben gewerkt, besloot Terlouw dat hij andere dingen wilde ondernemen. Hij werd kinderboekenschrijver en politicus. Enkele jaren was hij actief bij D66. Na zijn politieke carrière werkte Terlouw onder andere in Brussel en als Commissaris van de Koningin. Eind 1996 ging hij met pensioen. Terlouw zet zich momenteel onder andere in om mensen bewust te maken van de kwetsbaarheid van de aarde. Zo heeft hij in samenwerking met Morgen meegewerkt aan het Jongeren Manifest voor duurzaamheid.

Antoine Heideveld

Antoine Heideveld is op dit moment directeur bij Het Groene Brein en wordt gezien als een van dé duurzaamheidexperts op het gebied van onderwijs en business. Naast dat Antoine in het Comité van Aanbeveling van Morgen zit, is hij lid van onze Adviesraad én een van de oprichters van het LHUMP*. Heideveld heeft Ecologie en Evolutionaire Biologie gestudeerd aan de UVA en heeft bij dezelfde universiteit jaren lesgegeven in Duurzame Ontwikkeling.

*Morgen is in 1993 opgericht door lokale studenten-milieuorganisaties uit verschillende steden. De vereniging werd tot 2010 LHUMP genoemd: het Landelijk Hogeschool en Universitair Milieu Platform.

Antoine Heideveld CvA Studenten voor Morgen

Meer weten?
Neem contact met ons op