Bestuurslid Lisanne over haar functie (secretaris)

Foto credits: Lisa Ensing

Als secretaris van Studenten voor Morgen hou ik mij vooral bezig met het bestuur en de interne zaken. Ik ben verantwoordelijk voor alle organisatorische dingen zoals vergaderingen en vergaderruimtes regelen, voor de post zorgen, en activiteiten en evenementen plannen. Verder zorg ik dat stukken als het beleidsplan en jaarverslag worden verdeeld onder het bestuur en dat deze stukken op tijd af zijn. Hierdoor weet ik eigenlijk hoe alles verloopt. Ook hou ik de infomail bij, waardoor ik als eerste op de hoogte ben van gemotiveerde mensen met nieuwe, toffee ideeën of bedrijven die een samenwerking willen aangaan.

Een van mijn taken als secretaris is het organiseren van de Algemene Leden Vergaderingen (ALV’s), waarvan er drie per jaar plaatsvinden en alle leden van Morgen op de hoogte worden gehouden van alle recente ontwikkelingen. Hiervoor moet ik zelf veel organiseren, maar ook verdelen onder de rest van het bestuur. De ALV’s zijn de enige activiteiten in het jaar waarbij iedereen van het bestuur actief meehelpt en daardoor supergezellig! Ook regel ik bijvoorbeeld de overgang naar het nieuwe bestuur.

Daarnaast help ik anderen met projecten en organiseer ik af en toe zelf een eigen project. Zo heb ik, samen met Vandebron, afgelopen jaar een inspiratiedag georganiseerd in de Week van de Groene Economie. Verder ben ik samen met Hanna (de voorzitter) en met de jongerenvertegenwoordigers van de Verenigde Naties actief aan het lobby’en om het Verdrag Duurzaam Onderwijs onder de neus van Tweede Kamerleden te brengen. Verder heb ik, samen met Hanna, onder andere de People’s Climate March gepromoot met andere grote jongerenorganisaties van Nederland. Omdat ik zelf student ben met een duurzame studie, is het erg interessant dat veel van de duurzame onderwerpen waarover je geleerd hebt nu in praktijk kan uitvoeren!

Ben jij de sociale regelneef die wij zoeken? Lees dan nu de vacature voor secretaris of lees de algemene vacature.