Bestuurslid Lisa over haar functie (PR)

Foto credits: Lisa Ensing

“Bestuurslid PR is een hele afwisselende functie met superleuke taken, van creatief denken tot strategisch mediakanalen inzetten; geen dag is hetzelfde!”

Probeer het maar eens aan je oma uit te leggen; communicatie, PR, marketing, wat houdt dat eigenlijk in? Als bestuurslid PR bij Morgen betekent het voor mij dat ik altijd met van alles en nog wat bezig ben. De ene keer ben ik volop bezig met social media, de website of evenementen en de andere keer ben ik bezig voor het platform DuurzameStudent.nl.

Over DuurzameStudent (hierna, heel hip afgekort: DS) gesproken, ik ben echt gek op media en een van mijn leukste taken was dan ook het coördineren van DS. Mocht je het platform nog niet kennen, DS is hét platform voor studenten die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid. Dit is niet geitenwollensok of megasaai, nee DS barst uit zijn voegen door de vele artikelen: inspiratie, leuke berichten, heerlijke recepten en handige vacatures zijn er volop te vinden. Samen met ongeveer 30 vrijwillig schrijvende redacteuren en met de hoofd- en eindredacteur, houden we dit platform draaiende en daardoor is DS hét platform voor en door studenten. We hebben onlangs het ‘uiterlijk’ van DS compleet vernieuwd, een nieuw logo, nieuwe header én een prachtige nieuwe site zijn hiervan het resultaat en we hebben grootse plannen voor verdere uitbreidingen van DS. Al schrijven we niet alleèn maar, regelmatig wordt er met de redactie vergaderd en komen we met z’n allen bij elkaar. Een wijntje, theetje en gezelligheid ontbreken dan zeker niet.

Ik ben daarnaast verantwoordelijk voor alle promotie van Morgen. Hierbij hoort bijvoorbeeld: het maken van de maandelijkse nieuwsbrief, het onderhouden van onze social media, het coördineren van de promotie van onze vele evenementen, het bijhouden van de site en waarschijnlijk nog veel meer taken die ik me nu even niet kan bedenken. Tijdens mijn eerdere stages en mijn werk als online marketeer had ik al ervaring opgedaan met het beheren van social media voor bedrijven en het opzetten van advertentiecampagnes op Facebook, maar tijdens mijn bestuursjaar heb ik me hierin nog verder verdiept. Het was erg leuk om hierover meer te leren. Dat is ook het leuke aan een bestuursjaar bij Morgen, je krijgt ruim de gelegenheid om je talenten te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Ik ben bijvoorbeeld ook heel handig geworden met het beheren van onze site via WordPress en heb meer geleerd over het opzetten van evenementen. Ik heb bijvoorbeeld SustainableMotion geholpen met het Sustainability Career Event waarvan Morgen een partner was.

Kortom, ik heb me geen moment verveeld als bestuurslid PR en heb superveel geleerd en een heel leuk jaar gehad. Als bestuurslid PR heb ik al mijn kennis over marketing en social media kunnen inzetten en verder kunnen ontwikkelen. Deze ervaring is voor iedereen die ‘iets’ wil doen met marketing, communicatie of journalistiek superhandig. Maar ook als je geen ambities in deze beroepstakken hebt, kun je je als bestuurslid PR een heel jaar onderdompelen in nieuwe ervaringen en leuke tijden.

Enthousiast? Lees meer over de vacature voor bestuurslid PR of lees de algemene vacature.

Mocht je trouwens enorm enthousiast zijn over DuurzameStudent, aarzel niet om te solliciteren voor hoofd- of eindredacteur! We zoeken namelijk fantastische opvolgers voor de huidige hoofdredacteur en eindredacteur!