Bestuurslid Laura over haar functie (penningmeester)

Als Penningmeester van Studenten voor Morgen ben ik de hoofdverantwoordelijke voor, je raadt het al, de financiën. Hierdoor ben ik eigenlijk van elk project, elke activiteit en zelfs elke treinreis op de hoogte. Alles waar geld voor nodig is, wordt overlegd met mij waardoor ik precies weet wat er gebeurt binnen Morgen.

Een van mijn taken is het maken van jaarafsluitingen. Twee keer in het jaar moet de financiële (half-)jaarafsluiting gemaakt worden en hiervoor krijg je trainingen en hulp van de leden van de kascommissie. Daarnaast zit Studenten voor Morgen in de Coöperatie Leren voor Morgen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ik zit, namens Morgen, in het bestuur van deze landelijke coöperatie die als doel heeft om verschillende netwerken die zich bezighouden met duurzaamheidseducatie aan elkaar te verbinden. Hiervoor ben ik ongeveer een keer in de twee maanden in Utrecht om te vergaderen over de voortgang en de inrichting van deze coöperatie.

Naast de financiële taken heb ik genoeg tijd om bij te springen bij anderen en zelfs eigen projecten te hebben. Zo heb ik bijvoorbeeld afgelopen jaar samen met Lisa (bestuurslid PR) en Sustainable Motion het Sustainability Career Event georganiseerd en samen met Nikki (bestuurslid Studentennetwerk), voor de 20e verjaardag van Morgen, het lustrum geregeld. Zo heb ik genoeg variatie dus en ben ik overal van op de hoogte!

Word jij de nieuwe Laura en ga jij de schatkist van Morgen beheren? Lees dan nu de vacature voor penningmeester of bekijk de algemene vacature!